zaad

Doorbraak in onderzoek naar onvruchtbaarheid?

Toen ik vanochtend dit stukje op nu.nl las, besloot ik er ook een artikel aan te wijden. Een team Japanse wetenschappers heeft sperma geproduceerd uit stamcellen van muizen. Het experiment kan een doorbraak zijn in de behandeling van onvruchtbare mensen. Een moeilijk onderwerp, want het is erg discutabel of stamcelonderzoek ethisch verantwoord is of niet. Hier is ook geen eenduidig antwoord op te geven. In negen lidstaten van de Europese Unie is het onderzoek naar stamcellen zelfs verboden.

Toch zal dit nieuws voor veel mensen hoopgevend zijn. Er zijn veel stellen bij wie een kindje krijgen niet vanzelfsprekend is. Die stellen zijn soms afhankelijk van de medische kennis van specialisten. Tot hoever je gaat kun je denk ik alleen zelf beantwoorden, want uiteraard ligt de grens van ethisch verantwoord of niet bij ieder mens anders. Verder worden er ook vaak grenzen verlegd als je graag zwanger wilt worden.

Wil je meer lezen over dit onderwerp kun je dat onder andere hier vinden. Of lees hier onze eerdere artikelen over stamcel onderzoek>>

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.

Check Also

Patiëntenvereniging Freya

Een kindje krijgen is helemaal niet zo vanzelfsprekend als sommige mensen denken. Als je in …