Voor de vleesliefhebber, het is een bijzonder fijne smaak. Het ruikt al heerlijk tijdens het bereiden en smaakt nog beter! Wij aten het met spruitjes-stamppot.
Nodig
4 stuks kippendijen
handvol spekblokjes
1 plak bloedworst
1 grote ui
kastanjechampignons
1 teen knoflook
takje tijm
zout-peper naar smaak
scheut rode wijn (tenzij je zwanger bent, borstvoeding geeft of wanneer er kinderen mee-eten! Voeg dan wat bouillon toe)
Bereiding
De kippendijen aanbraden in vloeibare boter.
Als ze bruin zijn, de spekblokjes en de knoflook erbij doen.
De ui in grove stukken snijden en met de kastanjechampignons toevoegen.
Takje tijm erbij, evt zout en peper (naar smaak)
Doe er een goede scheut rode wijn bij, en de verkruimelde plak bloedworst.
Laat dit ruim een half uurtje pruttelen.