3 leuke iPhone spelletjes voor jonge kinderen

Sinds de iPhone zijn intrede heeft gedaan, in ons huishouden, zouden we eigenlijk net zo goed het andere speelgoed weg kunnen doen.  Zodra de iPhone in beeld komt, willen onze kinderen niets liever dan er mee spelen. Dus drie leuke, gratis en toch educatieve spelletjes opgezocht in de Apple App store, zodat we zonder schuldgevoel toch die iPhone eens aan ze kunnen geven. Drie tips:

Matches
Matches is een digitale memory. Het doel is simpel: zorg dat je zo snel mogelijk alle combinaties hebt omgedraaid. Op de digitale kaartjes staan verschillende figuurtjes. In de ene game zijn het dieren, dan zijn het weer verschillende voertuigen en dan zijn het weer letters of cijfers. Je kunt het op drie verschillende niveaus spelen. Je kunt het je kind zelf laten spelen, maar je kunt het ook samen met hem of haar spelen. Ondertussen loopt er een timer mee. Pas op: het is niet altijd even goed voor je eigen zelfvertrouwen om meerdere keren te verliezen van je eigen kind 😉

I hear ewe
I hear ewe is een spelletje met dierengeluiden voor de allerkleinsten.  Door met hun kleine vingertjes op de plaatjes van de dieren te drukken, horen ze het geluid dat het dier in kwestie maakt. Je krijgt allereerst de boerderijdieren in beeld, maar je kunt daarna ook verder bladeren naar meer exotische dieren als ‘slangen’ en ‘krokodillen’. Staat garant voor een dreumes die in elk elk geval alle dierengeluiden optimaal kan nadoen.

Blowfish
Dit is 1 van de 10 meest gedownloade gratis kinderspelletjes in de Appstore. Heeft eigenlijk nauwelijks educatieve waarde, maar is gewoon een heel grappig spelletje. Wellicht ken je de blowfish uit de film NEMO. Je moet in het spelletje door het opblazen van verschillen blowfishen proberen meer dan twee derde van het scherm te vullen. Maar pas op: er drijven ook stekelballetjes rond, die je tijdens het opblaasproces niet moet raken, want dat loopt je blowfish weer leeg en verlies je een leven. Naarmate je verder komt in de game, verschijnen er meer stekelballetjes. Let tijdens het samen spelen van Blowfish ook vooral op de gezichtsuitdrukkingen van de verschillende blowfishes. Levert gegarandeerd een lachbui van je kleuter of peuter op.

About Yvon Reitsma

Check Also

Trivial Pursuit Live! 2 [recensie]

Trivial Pursuit Live! 2 is de nieuwe game installatie van het populaire quiz spel Trivial …