CORPUS – reis door de mens

Wanneer je ooit op de snelweg A44 in de buurt van Leiden hebt gereden, heb je het prachtige gebouw van CORPUS vast al eens gezien. Maar wat is CORPUS en wat is daar nu eigenlijk te beleven?

Kort gezegd: in CORPUS kun je een reis door de mens maken. Een reis door het menselijk lichaam waarbij de diverse ‘delen’ enorm groot zijn. Zo kun je een oor bestuderen van binnen (en je kinderen uitleggen waarom je oren pijn kunnen doen wanneer je neus verstopt zit), de bloedsomloop begrijpelijk maken en de spijsvertering uitleggen.

De kracht van CORPUS zit hem er in dat het leuk is. En wanneer iets leuk is, zullen kinderen makkelijker dingen leren. Dus, wil je met je kind (vanaf een jaar of 6) een bijzonder uitje plannen wat jullie niet snel vergeten? Boek dan een bezoek aan CORPUS, klik <hier>

[Foto’s Corpus ©Frank van Beek]

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Leuke Dwarsligger-actie

Kennen jullie ‘dwarsliggers’? En dan niet als in kinderen-die-boos-zijn-en dwars-in-het-gangpad-in-de-supermarkt-gaan-liggen, maar als boeken die in …

Share
Share