Stromboli – Saskia Noort

Ondanks dat Saskia Noort de ene bestseller na de andere schrijft, heb ik alleen haar thriller “De eetclub” gelezen.  Stromboli is haar nieuwste boek, een roman waarvan de onderstaande informatie totaal niet ‘de lading dekt’ van dit enorm knap geschreven boek.

Informatie
Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten.

Al snel komt Sara alleen te staan – niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan.

Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

Mening
De maximale score van 5 sterren voor deze roman van Saskia Noort die ik in één adem heb uitgelezen. Niet omdat het verhaal zo spannend was, of omdat het een van de ‘mooiste’ boeken is die ik heb gelezen, maar omdat het zó ontzettend goed geschreven is dat ik er alleen maar diepe bewondering voor kan hebben.

Saskia Noort verwoordt een heleboel waar niet over wordt gesproken. Nee, ook niet toen #metoo trending was. En dat doet ze op een manier die zo goed is, zo to-the-point dat ik er stil van werd. Voor mensen die niet herkennen wat ik hier schrijf wanneer ze het boek lezen: wees gelukkig, alleen maar fijn wanneer je er geen herkenning bij hebt. En dan is het gewoon een goed boek, bij vlagen erg grappig en een heel vlot verhaal.

Mensen die wel weten waar ik het over heb wanneer ze Stromboli lezen: ik hoop dat de herkenning ook jullie goed doet, ook meer kracht geeft om de waarheid onder ogen te zien zonder jezelf tekort te doen. En dat allemaal zonder therapeutisch te worden, gewoon door een goed boek te schrijven. Petje af, Saskia Noort!

Stromboli – Saskia Noort
Paperback, 256 pagina’s, uitgeverij Lebowski
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De heks van Limbricht

Mijn 15-jarige dochter is geïnteresseerd in boeken die een stuk waargebeurde geschiedenis bevatten. Waar ze …