Zelf muntthee maken – recept

Enorm hip: op een terrasje een glas muntthee bestellen. Je krijgt dan een glas heet water met wat takjes er in, eventueel honing erbij en betaalt een paar euro. Maar… het is wel erg lekker!

mint-793078_1280Muntthee kun je ook eenvoudig (en voordelig!) zelf maken. Het enige wat je nodig hebt zijn verse muntblaadjes. Wanneer je een balkon of tuin hebt, kun je die eenvoudig zelf kweken, maar tegenwoordig kun je losse takjes munt of zelfs complete plantjes bij de supermarkt kopen.

Om zelf muntthee te maken moet je uiteraard water koken. Knip een paar takjes verse munt af en was deze onder de koude kraan. Nu kun je een groot theeglas vullen met kokend water en er een paar takjes munt in doen, of je kunt de blaadjes van de stengel halen en in een theepot doen. Kokend water er op en even laten trekken!

peppermint-tea-352334_1280

Je kunt de blaadjes gewoon in de theepot laten zitten tot de thee op is. Overigens is deze thee ook koud lekker. Sommige mensen vinden het lekker om er wat suiker of honing bij te doen. Wanneer het erg warm weer is, is een schijfje limoen in de thee extra lekker.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wat is het verschil tussen groene en zwarte thee? En hoeveel cafeïne mag ik binnenkrijgen, ook bij zwangerschap?

De theeplant, ook wel Camellia Sinensis genoemd, is verantwoordelijk voor zowel zwarte als groene thee. …

Share
Share