Burgers Zoo – Mexicaans festival [verslag]

In Mexico wordt Día de los Muertos (Dag van de doden) gevierd van 31 oktober t/m 2 november. Dit feest gaat over de zielen van alle overledenen, die kort terug keren op de aarde. De graven worden versierd en soms worden kleurrijke altaars gebouwd. Men brengt ook veel lekker eten naar het kerkhof om het daar samen op te eten. Het is veel minder griezelig dan Halloween en daarom ook geschikt voor jong en oud. Het is een respectvolle herdenking van de doden en tegelijkertijd wordt het leven uitbundig gevierd.

Inmiddels wordt dit van oorsprong Mexicaanse feest ook wereldwijd gevierd en in Burgers Zoo vieren ze dit jaar ook Dia de los Muertos en wel tijdens de herfstvakantie, van 14 t/m 29 oktober. Gedurende deze periode is een deel van het dierenpark vrolijk versierd met kleurrijke muurtekeningen, vlaggetjes, bloemen, altaars en geschilderde maskers. In de overdekte desert zijn er verschillende kinderworkshops , zoals maskers knutselen, schedeltjes vouwen van papier, marshmallows omtoveren tot skeletten. Er zijn grote dierenschedels te zien en er lopen allerlei prachtig versierde figuren door het park. Ook kunnen de kinderen een speurtocht doen en zijn er heerlijke Mexicaanse lekkernijen. Kortom een vrolijk festival voor iedereen. 

Wij zijn er zaterdag met ons gezin naar toe gegaan en de kinderen waren er al weken van tevoren mee bezig dat ze naar Burgers Zoo mochten gaan. Geweldig om alle dieren te kijken en weer een hoop nieuws te leren. Bij binnenkomst werden we al vriendelijk begroet door een paar prachtig versierde dames. Vervolgens konden we een route volgen naar de Desert door het volgen van een pad met vlaggetjes, muurschilderingen en andere decoraties.  Xavi wil echt helemaal niks missen dus die heeft de hele plattegrond tig keer bestudeerd zodat we langs alle dieren zouden gaan. Hij vond het wel jammer dat er geen nummertjes bij de dieren stonden en dat er ook geen bordjes waren waarop een route staat zodat je alles kunt zien. Misschien nog een tip voor het dierenpark?!

Uiteraard mocht er geen bezoek aan het prachtige in juli 2017 geopende Mangrove ontbreken. Hier konden we de zeekoeien bewonderen en werden we welkom geheten door enorme aantallen vlinders! Prachtige exemplaren in allerlei kleuren. En ook de Ocean was voor de kinderen fantastisch met alle bijzondere dieren uit de onderwaterwereld. Maar waar het natuurlijk om ging was het bezoekje aan de Desert, want hier waren de activiteiten voor kinderen. Hier konden ze gaan kleuren en maskers maken en hier kregen ze van een gids uitleg over de verschillende schedels van dieren. Enorm veel geleerd en veel gezien en dus konden we met z’n vijven met een vrolijk gevoel weer in de auto stappen naar huis! Zeker voor herhaling vatbaar….

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo. De weersvoorspellingen waren niet …

Share
Share