Stichting de Ster gaat de strijd aan met kinderobesitas

Stichting de Ster organiseert dit jaar een Victory Camp. Dit kamp staat voor kinderen die lijden aan een overgewicht, namelijk 1 op de 8 Nederlandse jongeren is te zwaar en lijden dus aan overgewicht. Het kampt duurt 6 dagen en is georganiseerd voor kinderen met een leeftijd van 11 tot 15 jaar. De begeleiders proberen in dit kamp de kinderen zich zelf sterken in hun schoenen te laten staan en zichzelf beter voelen dan dat ze meestal denken.

Oud-deelneemster Eva:
“Ik zag er eerst tegenop maar Victory Camp was te gek, ik heb daar een onvergetelijke week gehad! Ze hebben me geleerd hoe ik om moet gaan met eten en bewegen. Ik ben veel vrolijker en ik weet nu dat ik ben wie ik ben en daar ben ik blij mee.”

Deze stichting staat centraal voor het helpen van kinderen om te sporten, en bij deze kampen gaat het erom dat ze kinderen helpen sporten leuk te vinden en natuurlijk zelfvertrouwen opbouwen. Het belangrijkste wat ze willen bereiken is natuurlijk dat de kinderen afvallen, maar ze willen ze ook leren dat ze zich niet minder moeten voelen dan de rest want ze zijn allemaal gelijk. En dat is vaak ook waar de kinderen met overgewicht tegen aanlopen.

Het leren maken van vrienden is ook vrij ongemakkelijk omdat ze meestal dezelfde soort vrienden op willen zoeken omdat ze bang zijn dat ze er niet bij horen, maar op dit kamp leren ze daar van alles over en dan zien ze dat ze niet de enigste zijn met overgewicht.

Het Victory Camp wordt dit jaar 2 keer georganiseerd het eerste kamp is van 29 april 2012 tot 4 mei 2012, en het 2de kamp is van 29 juli 2012 tot 3 augustus 2012. Via deze link kun je je zoon of dochter inschrijven of meer informatie opzoeken Victory Camp.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Mijn laatste leugen [thriller-recensie]

Riley Sager, geprezen door Stephen King, Karin Slaughter en Lisa Gardner om de intelligente verhaalopbouw …

Share
Share