Als vegetariër heb ik de groentebouillon gebruikt, en de spekreepjes achterwege gelaten. Ik heb hem gemaakt met de puntpaprika ‘s. Zowel wij, als onze gasten waren verrukt van deze heerlijke, zacht -van -smaak – zijnde soep.
Nodig
300 gram winterwortel
3 rode en 1 gele paprika.
( mogen ook zoete puntpaprika’s zijn )
Teentjes knoflook
2 uien
1 l. Kippen-/ Groentebouillon.
Wat kookroom
Olijfolie
Basilicum
(100 gr spekreepjes)
Zout/peper.
Bereiding
Was de groenten, en snijdt de wortels in plakjes.
De paprika in blokjes
Pel de ui en fijn snipperen
Pel de knoflook en fijn hakken
Fruit de groenten in de olijfolie.
Voeg de bouillon toe en laat alles zachtjes doorkoken, tot het gaar is, ongeveer 25 minuten.
Pureer de soep, en breng op smaak met evt. zout, peper en spekreepjes.
Voeg een ruime scheut kookroom toe.
Serveer de soep met verse basilicum erop.
Eet met smaak!
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>