Knorbal

knorbal 2Terwijl moeder varken lekker baddert, is er een heftig moddergevecht aan de gang. De modderbal vliegt over en weer kriskras van de ene big naar de andere. Tot moeder weer uit bad komt…

Knorbal is een spel voor 4 jaar en ouder met veel actie, waarbij zowel een snelle reactie als ook behendigheid en gevoel nodig zijn. Dit spel van Ravensburger is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2014.

Recensie
Van de verpakking worden we al vrolijk en de reclame hebben we al op de televisie gezien. Wij verheugen ons nu al op dit spel!

knorbalVoordat we kunnen spelen, moet het spel in elkaar gezet worden. Eindelijk een spel dat je makkelijk en snel in elkaar kunt zetten. Zeker fijn als je ongeduldige kinderen erbij hebt staan.

De kartonnen veldjes schuif je eenvoudig op de grijze constructie en het in elkaar zetten wijst zich vanzelf. Alleen de opstekende kartonnen “muurtjes” tussen de biggen zijn wat lastiger erop te zetten. Je moet deze een beetje meebuigen wat voor kinderen lastig is. Het eerste beschadigingentjes aan de onderkant zijn helaas een feit. Het is gemaakt van dik karton, dus kan wel tegen een stootje dus al te veel zorgen maak ik me daar niet over.

Omdat mijn jongste twee kinderen van 5 jaar en 7 jaar bij hun vriendjes aan het spelen zijn, begin ik met mijn oudste dochter van 9 jaar. Het spel is bedoeld voor kinderen van 4 jaar en ouder. Interessant om te zien hoe snel ze haar interesse verliest… Nou, ik kan vertellen dat ze die niet verloor en teleurgesteld was toen ik na het zoveelste spelletje wat anders wilde doen.

knorbal 3

Het spel is eigenlijk heel simpel: in elke hoek zit een biggetje die zijn pootjes naar elkaar brengt als je op zijn hoofd drukt. Hiermee kan je de modder bal lanceren naar een ander speelveld. Hopelijk die van je tegenstander! knorbal 6

Voordat er “gegooid” wordt met de bal, stelt één van de spelers de moeder varken in. Dit is namelijk een timer; een soort van hele leuke kookwekker. Hoe verder je de moeder draait, hoe langer de speeltijd is. Zolang de timer loopt, moet je proberen om de modderbal uit jouw speelveld te houden. Zodra de tijd op is, ontvang je namelijk een was-fiche als de bal in jouw veldje ligt. En bij drie fiches heb je verloren.

knorbal 7Als het spelelement alleen dit meppen op de varkentjes in zou houden, dan zou de interesse snel verloren raken. Gelukkig is er een extra spelelement: er zijn twee rode was-fiches waarmee je een gewone was-fiche weer kwijt kunt spelen. Hoe? Door behendig de bal in  in het middenvak te schieten. En dat is niet heel makkelijk!

Het spel heeft een hele hoge dosis geluk, snelheid en lekker gek doen. Ideale ingrediënten voor kinderen van 4 jaar tot 8 jaar. Door de extra behendigheid die nodig is om langer kans te maken op de winst, blijft het spel afwisselend en is het ook leuk voor oudere broers en zussen. Wij hebben hier in ieder geval veel lol om gehad.

Het spel duurt gelukkig niet te lang: ongeveer 15 minuten per spel. Door de hoge mate van geluk en de korte duur van elk spel, is het een leuk spelletje voor kleuters, voor kinderen die niet zo goed tegen hun verlies kunnen en om even tussendoor te doen.

knorbal 5

Een klein minpuntje: zo netjes als de constructie in de doos zat bij het uitpakken, hebben wij de losse onderdelen niet meer in de doos gekregen. Het is best een grote doos en toch moeten we altijd even puzzelen om de 4 veldjes zo in de doos te krijgen dat de deksel goed dicht kan. Maar dat kan natuurlijk ook aan ons liggen…

Knorbal
Bekijk op bol.comSpel, genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014, Ravensburger
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share