Voor het laatst gezien – YA thriller [recensie]

Wanneer je graag een thriller leest, maar nog niet aan het genre toe bent waarvan je nachtrust verstoord zou raken, zijn Young Adult thrillers prima! Geschreven voor ‘jong volwassenen’, maar zeker boeiend genoeg om als ‘oud-volwassenen’ te lezen. Dat geldt ook voor de thriller Voor het laatst gezien, geschreven door Caleb Roehrig.

Informatie
Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Mening
Ik heb Voor het laatst gezien in één dag uitgelezen. Deze YA-thriller is erg goed geschreven, in een rustige en prettige schrijfstijl die veel ruimte overlaat voor eigen gedachten.

Het verhaal is zeker intrigerend en de personages ook. Met name de hoofdpersoon Flynn is zeer goed ‘uitgewerkt’, van de moeite met zijn eigen ‘geheim’ tot de manier waarop hij in contact is met de mensen en situaties om hem heen. Iemand om in je hart te sluiten en alleen maar goeds toe te wensen..

Er worden zware thema’s besproken in Voor het laatst gezien, maar wel op een heel natuurlijke manier zodat ze ongemerkt een rol in het hoofdverhaal krijgen: de verdwijning van een 15-jarig meisje. Echt een prima boek, aanrader voor alle (young) volwassenen.

Voor het laatst gezien – Caleb Roehrig
Hardcover, 288 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …