(Snoep)winkeltje spelen

Winkeltje spelen…. Net wanneer je denkt dan het speelgoedwinkeltje bij een ander kind aan een nieuw leven mag beginnen en je winkeltje + kassa de deur uit hebt gedaan, wil mijn tweeling ‘winkeltje spelen’…. Screenshot 2015-06-11 at 08.34.06Gelukkig zijn ze vindingrijk en redden ze zich ook zonder accessoires.

Maar wanneer er een grote doos van Radbag arriveert met allerlei leuke dingen (klik hier voor onze recensies van de items die geschikt zijn als vaderdagcadeau >>>>) zijn ze erg blij. Er zit namelijk een “winkeltje” bij! En niet zomaar een winkeltje: een vijftiger-jaren snoepwinkeltje! En ook de verschillende soorten snoep zijn in 9 aparte zakjes bijgeleverd.

Screenshot 2015-06-11 at 08.34.42In een mum van tijd is het winkeltje in elkaar gezet en zijn de ‘prijzen’ bepaald. Met grote spoed wordt papiergeld gemaakt en er kan ‘gespeeld’ worden.

Natuurlijk mag alles niet in één keer opgegeten worden, maar het met het bijgeleverde tangetje snoep in zakjes doen en afrekenen is al een feest op zich!

Screenshot 2015-06-11 at 08.36.05

Erg leuk èn decoratief. Voor ouders die niet zo’n voorstander van snoepgoed zijn, zijn de bakjes natuurlijk ook te vullen met rozijntjes, krentjes, gedroogde appelstukjes, abrikoosjes en ander lekkers. En er kan ook bij kinderen die geen kleine onderdeeltje meer in hun mond (of neus/oor) stoppen, gespeeld worden met knikkers, lego of andere kleine stukjes die te koop aangeboden kunnen worden in een fantasiespel.

Screenshot 2015-06-11 at 08.32.39

Bij ons staat de snoepwinkel in de keuken en mogen de kinderen af en toe “snoep kopen”. En dat is iedere keer weer feest!

De Snoepkraam My Pick’n’Mix is hier te bestellen >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Geef eens iets origineels met Valentijnsdag! Cadeau-tips

Het is weer bijna zover. Valentijnsdag. De dag waarop je anoniem een kaart naar iemand …