De sproeipoeper [recensie]

Welk dier is de grootste sproeipoeper? Waarom zwemt een otter op zijn rug met een steen op zijn buik? En wist je dat een dwergpotvis om te ontsnappen aan roofdieren een piepwolk in de zee maakt?  In dit boek staan allerlei vrolijke versjes over vieze dieren.                          

Want als een nijlpaard dan gaat drukken
Zwaait hij met zijn staartje
En sproeit zijn vieze keutels
In de rondte met een vaartje

Recensie
Oké, dit zou vast en zeker een leuk en grappig boek gaan worden. Tenminste, de titel en ook de leuke voorkant gaf ons thuis gelijk dit gevoel. En dat werd absoluut bevestigd door onze tweeling Yuna en Quint. Ze wilden maar al te graag met dit boek beginnen omdat ze erg benieuwd waren wat nou een sproeipoeper is en de voorkant ze enorm nieuwsgierig maakte.

Inmiddels hadden we al wat ervaring met boeken van Marianne Busser & Ron Schröder en dus wisten we dat er leuke teksten, grappige illustraties en veel herkenbare situaties geschetst zouden worden.

 

Nog voordat ik begon met het eerste versje zat Quint al met z’n vingers om z’n neus vanwege de ‘stank’ en lag hij al helemaal in een deuk om het woordje sproeipoeper. Uiteraard mocht ik na het eerste versje niet stoppen en zo hebben we eigenlijk al meteen driekwart van alle versjes samen gelezen om vervolgens als afsluiter nogmaals het verhaal over het nijlpaard te lezen.

Ook het verhaal over het stinkdier zorgde voor veel hilariteit in ons huis. Xavi, onze oudste ging het een paar dagen later voorlezen aan zijn broertje en zusje en hij vond het enorm grappig. Alleen het verhaal over de pinguïn vond hij wat gek, want hoe kan een pinguïn nou over het strand lopen?! Tja, daar had hij wel een punt….dus ik zei maar dat het soms niet rijmen kan en dat iemand het daarom maar aanpast dan 🙂

 

Maar goed, het is dus een heerlijk vrolijk boekje voor zowel jonge als iets ouders kinderen, wat makkelijk leest en wat ook echt een aanrader is om iemand cadeau te geven!

De sproeipoeper – Marianne Busser & Ron Schröder
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Kroko-detectives

Zoek je nog een leuk cadeau? Of wil je graag dat je kind wat meer …

Share
Share