prentenboek

Ridder Roderik & Ridder Roeland

Ridder Roderik & Ridder Roeland zijn buren en ook heel goede vrienden. Maar op een dag ontdekken ze in de wei tussen hun kastelen een bijzondere bloem. En dan wordt alles anders… Een kinderboek over delen en vriendschap tussen twee ridders en hun vrouwen.

Recensie

Een boek over ridders en kastelen valt altijd goed in deze leeftijdsgroep. Ridder Roderik en Ridder Roeland is een boek waarin een klassiek moraal wordt uitgebeeld. Delen met elkaar. Een mooie vriendschap tussen 2 ridders lijkt helemaal ten einde te lopen als er een mooie bloem midden tussen de twee kastelen staat. Allebei de ridders willen de bloem voor hunzelf houden. Wat uiteindelijk eindigt in een fikse ruzie. Natuurlijk komt uiteindelijk alles goed tussen de twee ridders en hun vrouwen.

De plaatjes in het boek zijn erg mooi en illustreren het verhaal mooi! Ze geven de sfeer van het verhaal mooi weer. Een leuk prentenboek. Zeker voor kinderen die smullen van Ridders!

Ridder Roderik & Ridder Roeland – Binette Schroeder
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, De Vier Windstreken

Lees ook:
De Kleine Ridders is een grappig verhaal
Mijn naam is Haas / Nooit meer nat!
De brief voor de koning

Share

About Nora

l.ahles@almere-speciaal.nl'
Jonge moeder van een Jesse (2009). Parttime leerkracht. Gescheiden (2011) na huwelijk van 3 jaar. Hou van lezen, koken en mijn grote verslaving: social media.

Check Also

De brief voor de koning – klassieker van Tonke Dragt

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. Tiuri verbreekt de regels, die bepalen …

Share
Share