Baby Shower Glove

Screenshot 2014-04-23 at 20.44.40Wat heb ik genoten van samen douchen met de kinderen, toen ze nog baby’tjes waren. Vooral met de oudste (toen had ik nog meer tijd), werd er vrijwel iedere dag gebadderd. Eerst in de Tummy Tub, maar daar was hij niet zo’n fan van, later in een badje, heerlijk, dat contact met je kindje terwijl hij ontspant in het warme water. En nog later samen in het grote bad, of samen onder de douche.

Ik kan me herinneren dat het douchen met de oudste best een beetje spannend was in het begin. Ook al gebruik je geen shampoo of doucheschuim, zo’n klein lijfje is toch best glad en natuurlijk wil je goed grip houden. Ook bij het in en uit de douche stappen, de kraan dichtdraaien, de deur openen, kortom, alle handelingen waardoor je je kindje even met maar één hand vast hebt, ben je je bewust dat je goed grip moet houden. Screenshot 2014-04-23 at 20.20.53Bij de tweeling ging dat stukje wel beter, want om ze allebei te kunnen douchen, moest er wel iemand in de buurt zijn om er eentje aan te pakken en de volgende aan te geven, dus hoefde ik alleen maar de genieten!

Zeker wanneer je er alleen voor staat, is het een prettig idee dat er iets nieuws op de markt is, waardoor je letterlijk meer ‘grip’ op je baby krijgt tijdens het douchen. Het heet de “Baby Shower Glove” en is een soort van lange handschoen, gemaakt van zachte badstof. Het ziet er echt superschattig uit, met een vrolijk gezichtje er op, maar wat vooral prettig is, is dat je met deze ‘douche-handschoen’ je kindje automatisch steviger vast hebt. Hij/zij zal niet snel meer de neiging hebben om half uit je handen te glijden en dat maakt het samen-douchen een stuk veiliger en meer ontspannen.

Beide kanten zijn zacht, dus ook voor mij (als linkshandige mama) is deze handschoen-washand prima te gebruiken. Voor mijn man blijkt hij echter wat aan de smalle kant, en past hij niet goed over zijn onderarm.

Ook wanneer je kinderen niet meer in de baby-leeftijd zijn, is de Baby-Shower-Glove een leuke aanwinst voor in de badkamer. Mijn tweeling heeft er in ieder geval al grote lol mee gehad toen ze de babypop mee in bad mochten nemen. Hele verhalen werden er verteld en beleefd en voor mijn zoon bleek het een prettig vriendje om zijn ogen mee af te dekken toen zijn haar uitgespoeld moest worden.

Kortom: de Baby-Shower-Glove is erg praktisch wanneer je een baby hebt (ook leuk als kraamcadeau), en zal daarna nog lang in de badkamer blijven circuleren.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Crayola Washimals

Kleur & was je schattige kleine huisdieren, daar staan de Crayola Washimals™ voor! Crayola brengt …

Share
Share