Haken voor beginners

haken-voor-beginnersWanneer je begint met haken, is dit boek perfect voor jou. Je leert eerst de haaksteken en daarna leer je hoe je eenvoudige vormpjes kunt haken: vierkantjes, rechthoeken, driehoeken, rondjes en ovaaltjes. Met die vormpjes kun je van alles maken: poppetjes, dierfiguurtjes, auto’s, bloemen en nog veel meer. Hiermee versier je zelfgehaakte etuis, tasjes, doosjes en kleedjes.

Recensie:

‘Zou dit dan een haakboek zijn dat me wel aan het haken krijgt?’ dacht ik toen ik een recensie exemplaar kreeg van Haken voor beginners. ‘Ik kan borduren, breien en naaien, het zal me toch niet gebeuren dat ik niet kan haken!’ Het was een frustratie dat me al jaren bezig hield, want ik heb al zo vaak een poging tot (goed) haken gedaan dat ik bijna de moed begon te verliezen.

Een kinderboek behoorde natuurlijk tot de opties, maar dat vond ik toch wat suf voor mezelf. Er moest toch ook een makkelijk boek voor beginners zijn? Dat boek is er inderdaad! En dat boek kreeg ik per toeval. Waar ik voorheen begon met een streng van twintig steken eindigde ik steevast met twee steken, dit tot mijn zeer grote frustratie en onbegrip. Dit boek leerde me al vrij snel wat ik al die tijd verkeerd deed, maar het duurde even voor dat zover was.

Haken voor beginners is een duidelijk boek met mooie kleurrijke plaatjes, bevat een heldere uitleg met makkelijk beschreven patronen. Bij elke pagina die ik omsloeg dacht ik: ‘het lukt me toch nooit, het boek ziet er prachtig uit, maar mooie plaatjes in een boek maken nog geen kunstwerk in het echt.’ Je zou kunnen zeggen dat ik er een beetje moedeloos van werd dat die mooie werkjes alleen om te kijken zouden zijn. Vanwege mijn oude frustratie heb ik een bol met garen gepakt en een haaknaald en ben gewoon begonnen met haken. In het begin zie je natuurlijk niet echt vooruitgang en vroeg ik me af of ik niet iets oubolligs aan het doen was, maar na een half uur buffelen werd het een verslaving.

Wat me voorheen nog niet is gelukt deed ik met behulp van dit boek in een paar uur tijd: ik haakte een grappig tasje voor mijn dochter. Op dit moment ben ik zelfs een veel groter exemplaar aan het maken en heb ik allerlei ideeën om door te gaan. Wie weet ga ik ooit nog eens leuke kledingstukken voor mijn kinderen haken, want als haken iets niet is, dan is het wel oubollig, saai en moeilijk. Het is een kwestie van de eerste steek opzetten en bezig gaan. Ik ben door dit boekje enorm enthousiast geworden en alleen daarom al kan ik niets anders dan dit boek van harte aanbevelen.

Haken voor beginners – Brenda Smits
Creatief boek, paperback, 48 pagina’s, Forte
Bestel dit boek hier  >>>>

 

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela, ik ben geboren in 1979 (Almelo), echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Inmiddels heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n zestien boeken met mijn naam erop in de kast. Voorjaar 2020 kwam mijn boek 'Pumps, pillen en popcorn' uit bij Ellessy en voorjaar 2021 komt de roman 'Tijdrit' daar ook uit.

Check Also

Star Wars™ voor beginners

Wanneer we samen naar een Star Wars film kijken en ik het over “die vrouw …