“Het raadsel van Londen” – Geronimo Stilton

Screenshot 2014-09-08 at 12.28.26Een gi-ga-geheimzinnige missie brengt Geronimo naar Londen en zijn neef Klem reist mee! Klem doet mee aan een illusionistenwedstrijd, totdat alles misgaat …

Mijn oudste was nooit zo weg van de boeken van Geronimo Stilton, maar mijn jongste twee kinderen vinden ze geweldig. Mijn jongste zoon is net in groep 5 begonnen en heeft al heel wat boeken van Geronimo Stilton gelezen, maar dit boek sprong er voor hem echt uit. Hij heeft vorig jaar op school een cursus Engels gehad en dit verhaal speelt zich af in Londen. En goochelen/toveren is uiteraard altijd een leuk onderwerp!

Screenshot 2014-09-14 at 09.41.02Behalve het verhaal (wat mijn jongste zoon hieronder in zijn eigen woorden samenvat) staat er achterin het boek, zoals altijd nog allerlei extra’s. Zo wordt de verdwijntruc uitgelegd (en daar staat dan onder: “Maar ik vertel het verder aan niemand, alleen aan jullie!!!) en er staat informatie over Groot-Brittanië (over Londen, maar ook bijvoorbeeld over Shakespeare, eetgewoontes, Stonehenge etc) en -verdeeld in leuke en praktische onderwerpen- staat er een mini-cursus Engels.

Screenshot 2014-09-14 at 09.41.20Enorm leuk gedaan en zo aantrekkelijk voor mijn jongste zoon, dat hij het boek onlangs zelf weer oppakte om nog wat “Engels te leren”.

Het boek is er ook in een ML-versie: Makkelijk Lezen versie. Erg fijn want mijn dochter vindt de verhalen van Geronimo Stilton ook erg leuk en ik lees haar regelmatig voor uit boeken over de Thea Sisters, maar nu kon ze, tegelijk met haar broer, hetzelfde boek lezen.

Mijn dochter zit nu net in groep 4 en door de kortere zinnen en het gebruik van wat eenvoudigere woorden, was het boek voor haar prima te lezen en kon ze er gezellig samen met haar broer over babbelen. De recensie van de Makkelijk Lezen versie van “Het raadsel van Londen” vind je ook op onze website. Klik <hier> om direct naar de recensie, inclusief voorbeelden van wat er anders is dan in de “gewone” versie te gaan..

Screenshot 2014-09-14 at 09.41.58

Hieronder nog de samenvatting van het verhaal uit het boek, geschreven door mijn zoon van 7:

Het begon allemaal toen Geronimo Stilton zijn oude kaas kwijt was en dat agent Nul Nul K zei dat een leeuw in een park van Londen geluid maakte. Geronimo wilde helemaal niet naar Londen, maar het moest van Nul Nul K. En toen ging hij, maar Klem (neef van Geronimo) ging daar ook heen, omdat er een show was voor goochelaars.

Screenshot 2014-09-14 at 09.41.37

Klem wou dat Geronimo mee ging dus toen ging Geronimo mee en toen zat er ook een goochelaar bij en toen ging Klem meedoen en verklapte hoe de truc van de goochelaars werkte en aan het einde ging Geronimo naar die leeuwen maar toen ie erlangs ging gebeurde er niets en toen kwam Geronimo er achter dat een van de goochelaars het was en aan het einde moest Geronimo de Big Ben wegtoveren en dat lukte en toen toverde hij hem terug (het is een goocheltruc, dus ik mag het niet vertellen).

Het raadsel van Londen – Geronimo Stilton
Hardcover, deel 70, 192 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-09-08 at 12.29.04Het raadsel van Londen ML – Geronimo Stilton
Makkelijk Lezen versie
Hardcover, deel 70, 144 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Lees de recensie van de Makkelijk Lezen versie hier >>>>

Hieronder kun je een beetje een indruk krijgen van de verschillen tussen de Makkelijk Lezen editie (links) en de ‘gewone’ editie (rechts) van Het raadsel van Londen van Geronimo Stilton:

Screenshot 2014-09-14 at 09.49.33 Screenshot 2014-09-14 at 09.41.58

Je kunt hier een beetje zien dat het duidelijkere letters zijn, minder tekst, kortere zinnen, maar dat het verhaal en de vormgeving even leuk zijn!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share