Sevenster

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.
Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van De Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien. En zij zien haar ook.
Eveline heeft maar één zorg deze zomer: in leven blijven.

Recensie
Ik heb Sevenster met ietwat gemengde gevoelens gelezen. Ik voelde me enerzijds ietwat te oud, met al die pubers in de hoofdrol. Anderzijds greep het verhaal me wel, alle mystieke gebeurtenissen intrigeerden me best eerlijk gezegd.

Sevenster is een young adult boek, geschikt voor brugklassers en ouder. De auteur is ook verantwoordelijk voor de scripts van bijvoorbeeld Het Huis Anubis en Vrijland. En dat is een extra reden om het nog maar niet voor te leggen aan onze oudste tienjarige, die vindt Het Huis Anubis maar niet en eigenlijk wat te eng. Laat haar nog maar even wat ouder worden! Het boek wacht wel op haar.

Ik voelde enige herkenning met de boeken die ik vroeger las. Centraal in Sevenster staat een meisje van 14, Eveline, ze heeft een goede vriendin en maakt onderdeel uit van een grote vriendengroep. Deze groep komt buiten schooltijd veel bij elkaar en brengt een groot deel van de zomer aan het strand van een plas door.

Tot zover de overeenkomst en mijn trip down memory lane. Eveline heeft namelijk een verborgen gave, waar ze al vroeg in het boek achter komt. Ze is ‘de laatste wachter’, en heeft daardoor bijvoorbeeld contact met de doden. Eveline komt, samen met twee vrienden, een ontvoerder en moordenaar op het spoor en beleeft allerlei gevaarlijke avonturen. In leven blijven is het voorlopig belangrijkste doel.

Gelukkig geloof ik niet in dit soort mystieke zaken, waardoor ik het boek nuchter heb kunnen lezen. Als je wel gelooft in bijvoorbeeld geesten oproepen, zul je wel wat spannende momenten hebben met dit onderhoudende boek.

Sevenster heeft een redelijk open eind. Alle ruimte voor de auteur om meer delen te schrijven, wat ook de bedoeling lijkt te zijn. Ze weet de lezer hier ook heel goed erg nieuwsgierig naar te maken.

Sevenster – Alexandra Penrhyn Lowe
Young adulty, paperback, 335 pagina´s, A.W. Bruna Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share