Heerlijke maaltijdsoep, bijvoorbeeld voor in het weekend. Sommige kinderen lusten geen garnalen of mosselen (sommige volwassenen overigens ook), dus die kunnen er eventueel uit gelaten (of uit gevist…) worden.
Nodig voor de maaltijd-vissoep:
3 prei of gewone soepgroenten
± 400 gr. vis (kabeljauw, koolvis of schelvis)
beetje citroensap
3 eetl. olie
klein blikje tomatenpuree
2 eetl. paprikapoeder
3 tabletten visbouillon
± 150 gr. gekookte mosselen
± 100 gr. gepelde garnalen
± 2 eetl. allesbinder
zout, peper
evt. 3 à 4 eetl. kookroom light.
Bereiding:
De prei of soepgroenten klein snijden, wassen en in de olie smoren tot ze zacht zijn.
De vis met koud water afspoelen en besprenkelen met citroensap; 10 minuten in laten trekken.
De vis in repen van 5 cm snijden en bij de groenten doen, samen 2 minuten doorbakken.
De tomatenpuree, paprikapoeder, bouillontabletten en 1 1/2 liter water toevoegen.
Mosselen, garnalen en allesbinder toevoegen en aan de kook brengen.
Zout en peper naar smaak toevoegen en evt. de kookroom.
Serveren met warm, knapperig stokbrood.
Smakelijk genieten!