Botje 2: Botje en de zeven schroefjes [recensie]

botje-2-zeven-schroefjes-janneke-schotveld-recensie-copyright-trotse-moeders-1Op een dag ontvangt Bibi een briefje van haar robot-vriendinnetje Botje. Botje schrijft dat Appie weg is en of Bibi wil komen. Samen met haar beste vriend Midas gaat Bibi meteen naar Botje toe. Ze treffen Botje helemaal alleen aan – zonder Appie Eensteen, de beroemde uitvinder en bovenal Botjes maker. Botje vertelt dat hij een paar dagen geleden van de trap is gevallen en opgehaald door een ambulance. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken dat Appie in een bejaardentehuis zit, speciaal voor mensen met geheugenverlies.

Botje vindt het heel erg, maar Bibi heeft stiekem wel wat gemengde gevoelens. Ze vindt het zielig voor Appie, maar is ook heel blij dat Botje weer bij haar is. Maar dan gebeurt er iets … Botje heeft dringend hulp nodig. Er is maar één iemand die Botje kan helpen. Alleen weet diegene niet eens meer wie hij zelf is. Wat nu?

Recensie

Botje en de zeven schroefjes is het tweede deel over Botje, geschreven door Janneke Schotveld -die ook (onder andere) de serie over Superjuffie heeft geschreven- en geïllustreerd door Annet Schaap. Het eerste deel over Botje was naar een andere recensente gegaan die er onderstaande recensie over geschreven heeft:

Je ziet: ook zij en haar dochter zijn enthousiast. We hadden het boek niet zelf, tot ongenoegen van mijn kinderen die er soms moeite mee hebben dat aantrekkelijke boeken naar andere recensenten verstuurd worden. Dolblij was mijn dochter dus, toen ze van de uitgeverij het boek kreeg, nadat ze voor hen een heerlijke cake had gebakken en versierd (zie dit artikel).

Ik heb Botje meteen voorgelezen aan mijn kinderen en we hebben er allemaal van genoten, en daarna heeft ze het nog een aantal keer zelf gelezen, zowel thuis als op school. Ze is een echte Botje-fan en kon niet wachten op het tweede boek! Hieronder haar reactie toen het boek dan ein-de-lijk binnenkwam:

Botje 2: Botje en de 7 schroefjes werd meteen gelezen. Ze ging er mee naar bed, en stond er mee op. Ik merkte wel dat het spannender was dan boek 1, soms stopte ze even met lezen, met name ’s avonds. Maar met veel enthousiasme werd het boek dan ’s morgens weer verder gelezen.

botje-2-zeven-schroefjes-janneke-schotveld-recensie-copyright-trotse-moeders-3 botje-2-zeven-schroefjes-janneke-schotveld-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Mijn dochter wil niet vertellen waar het over gaat, ze vindt dat ik het maar moet voorlezen. Dat ga ik dan maar snel doen, want ik ben zelf ook erg benieuwd! Ze gaf wel aan dat ze dit deel nog véél leuker vond dan het eerste. Ik had niet verwacht dat dat mogelijk zou zijn, het geeft wel aan dat Janneke Schotveld weer een prachtige serie gestart is waar hopelijk nog veel delen van zullen verschijnen!

Botje 2: Botje en de zeven schroefjes – Janneke Schotveld
Illustraties door Annet Schaap
Hardcover, 144 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Waar is Dribbel?

Op TrotseVaders.nl schrijft Trotse Vader Eric stukjes over Nostalgie. Daarin gaat het over zijn herinneringen …