Koken & scoren bij mijn lief

Wil je je vriend(innet)je graag verrassen met een fruigie smoothie op een zomerse picknick? Of hem/haar trakteren op een zalige ijslolly bij een filmpje? Of met een lekker warm pompoensoepje op een koude dag bij je thuis? En wil je dat dan ook allemaal zelf maken? Met de hulp van Culi Stars chef Mitch Coldenhoff en Koken & scoren zal dit je absoluut lukken!

CuliStars zijn kookkampen voor hippe tieners van 13 tot 15 jaar. Een team van professionele chefs leert de culi-kids allerlei leuke gerechten bereiden, zodat ze deze ook thuis voor hun ouders kunnen klaarmaken.

Recensie
Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en nieuwe gerechten uit te proberen. Kookboeken zul je dan zeker wel vinden in mijn boekenkast, maar ook haal ik vaak inspiratie van het wereldwijde web af. Koken & scoren bij mijn lief is een kookboek speciaal voor hippe tieners. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt… Want eigenlijk weet ik niet goed wat ik kan verwachten van dit kookboek. Zullen het echt typische tiener- of studenten gerechten zijn of zijn het recepten die ook bij volwassenen in de smaak zullen vallen?

Wanneer ik blader door het kookboek valt mij meteen op dat de indeling duidelijk en praktisch is. Twee bladzijden naast elkaar geven samen één gerecht weer. Op de ene pagina staat duidelijk beschreven wat je nodig hebt en de bereidingswijze, op de andere bladzijde een mooie foto van het eindresultaat. Lekkere tussendoortjes, een lunch, diner of dessert, je kan het allemaal vinden in dit boek. Voor elk moment van de dag dus iets om te eten. De recepten staan allemaal keurig gerangschikt in hoofdstukken. Deze hoofdstukken worden met een leuke, vaak grappige foto gestart.

De recepten in Koken en scoren bij mijn lief zijn allemaal eenvoudig te bereiden en staan kort en krachtig beschreven in het boek. Wanneer je gewoon de aanwijzingen volgt, kan het eigenlijk niet mislukken. Het is absoluut geen boek waar allemaal studentikoze maaltijden in staan; het is een prima basiskookboek. Leuk om cadeau te geven aan kinderen die dol zijn op koken, maar ook een prima boek om mee te geven aan je zoon of dochter wanneer deze het huis uit gaat.

Koken & scoren bij mijn lief – Mitch Coldenhoff & de Culi Stars
Kookboek, hardcover, 128 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share