Bibi en Tina de film, nu op DVD [recensie]

bibi-tina-film-trotse-moedersBibi Blocksberg is een bijzonder meisje, ze is een heks. Met haar bes te vriendin Tina brengt ze de zomervakantie door op de manege. Samen gaan de twee iedere dag heerlijk paardrijden. Maar deze zomer zijn er nogal wat problemen.

Zo zit de mooie maar onbetrouwbare Sophia achter Tina’s vriendje Alexander aan. Tina is helemaal over haar toeren. En alsof dat nog niet erg genoeg is, doet de sluwe zakenman Hans Kakmann zijn uiterste best om Alexanders vader het veulen Sokrates af te troggelen. Op de dag van de grote paardenrace bij het kasteel weet Bibi niet meer wat ze moet doen en voor wie ze moet opkomen. Niet alleen Sokrates staat op het spel, maar ook haar vriendschap met Tina.

bib-tina-copyright-trotse-moeders-1Recensie
Mijn dochter sprong een gat in de lucht toen ze de DVD van de Bibi en Tina film zag. “Oh, mama, dat is mijn allerliefste lievelingsfilm!”. Tja, overdrijven is ook een vak, ze kan enorm enthousiast zijn…..

Maar deze film heeft wel een bijzonder plaatsje bij haar. Ze draait deze erg graag en heeft hem al talloze malen gezien. Haar tweelingbroer kijkt af en toe mee, grote broer vind het maar ‘stom’, maar dat mag, wanneer je aan het puberen bent 😉

bib-tina-copyright-trotse-moeders-2 bib-tina-copyright-trotse-moeders-3

Wat de film voor mijn dochter zo leuk maakt, is dat hij erg gevarieerd is. Er is een verhaallijn van de rijke Sophia die de bestaande relaties verstoort, er is de toverkracht van Bibi, er is een boef, die een gewiekste opzet voor fraude heeft, wat Bibi en haar vriendinnetje proberen te verhinderen, er is de tegenstelling tussen arm en rijk. En er zijn paarden!

bib-tina-copyright-trotse-moeders-4

Voor mij is het na een paar keer kijken wel genoeg. Het is een leuke film, maar het verhaal is voor een volwassene wat magertjes en het nagesynchroniseerde Nederlands is ook storend. Wat ik wel erg mooi vind, zijn de prachtige beelden. Met name wanneer de kinderen met de paarden door de schitterende omgeving rijden, erg mooi. En de liedjes zijn ook goed, gezellig en snel mee-zing-baar.

bibi-tina-screenshot-film-trotse-moeders-2

Mijn tweeling is enthousiaster dan ik en dat is tenslotte de doelgroep. Ze smullen van het verhaal en vooral mijn dochter is weg van de paarden en het kasteel. Een prima aanschaf dus, zeker voor een paardenliefhebber!

Bibi en Tina – film
Bekijk op bol.comDVD, 101 minuten, Just Entertainment
Bestel deze DVD hier >>>>

Trailer:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share