Rust in je hoofd

Ontdek te midden van alle zorgen in het dagelijkse leven honderden eenvoudige manieren om de ruis in je hoofd op te ruimen en vat te krijgen op hoe je je tijd en energie besteedt. In minder dan een paar minuten per dag leer je hoe je met de stress van alledag kunt omgaan. Veel onderwerpen komen aan bod: van kiezen voor authenticiteit tot het omgaan met je financiën. Met de praktische tips en ideeën creeër je rust in je drukke hoofd en verbeter je de kwaliteit van je leven.

Recensie
Toen ik het boek voor het eerst zag, dacht ik van “Kan zo’n boek dan ervoor zorgen dat je rust in je hoofd krijgt?” Ik kon me dat helemaal niet voorstellen. Nu ben ik zelf redelijk rustig van aard, en heb zo’n boek volgens mij helemaal niet nodig. Maar om me heen zie ik verschillende mensen die altijd druk zijn in hun hoofd. Maar toen ik het boek begon te lezen, veranderde mijn mening langzamerhand.  Rust in je hoofd geeft je daadwerkelijk tips waar je wat mee kunt! Allereerst; ruim je (negatieve) gedachtes op. Leef in het nu, en kijk niet steeds achterom naar vervelende dingen. Maak je geen zorgen om wat morgen of in de toekomst kan gebeuren, maar denk aan dit moment.

Vraag jezelf af of je de dingen doet die jezelf wilt doen of doe je die dingen omdat anderen dat willen? Kijk naar wat jezelf wilt en leef daar dan ook naar. Maar ook leer om los te laten. Kijk naar wat je hebt en doe dingen weg. Heb je bijvoorbeeld echt 20 paar schoenen nodig? En als je wilt opruimen doe dat dan kamer voor kamer en niet het hele huis in één keer.

Kortom Rust in je hoofd geeft je heel veel tips om rustiger én prettiger te leven. Ik dacht dat ik rustig was, maar ook ik kan nog dingen veranderen aan mezelf. Dingen waardoor ik toch meer rust creeër voor mezelf. Ik denk dat rust in je hoofd juist in de drukke maatschappij van tegenwoordig heel erg belangrijk is.

Tegenwoordig raast iedereen maar door en willen de mensen steeds maar meer en meer. Het zou goed zijn als iedereen Rust in je hoofd zou gaan lezen én dan ook daadwerkelijk wat met de tips zou gaan doen. Dan zou de maatschappij rustiger worden, wat ervoor zorgt dat iedereen zich prettiger zou voelen.

Paperback, 282 pagina’s, Forte Uitgevers

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Rust in uitvoering [boekrecensie]

‘Rust in uitvoering’ van Alex Pang is een pleidooi om meer rust te nemen. Meer …

Share
Share