Land van Vier Bergen

Bram en Hanna schuilen in een oud huis voor de regen, samen met hun kleine tweelingbroertjes Tim en Tom.  Op zolder vinden ze een kist met allemaal oude spullen.  Hanna pakt er een koperen olielamp uit.  “Dat is een toverlamp” zegt Tom.  Je ”moet erover wrijven.  Dan mag je een wens doen.” De vier kinderen wensen allemaal iets.  Na de bui gaan ze naar buiten. Maar ze herkennen niets meer. Ze zijn opeens in een andere wereld! Alleen de kist is er nog. En daarboven zweeft een geest… “Welkom, zegt hij. “ Welkom in het Land van de Vier Bergen. Dit land is betoverd.” “ Toverland, spannend!”roept de tweeling. De Geest vertelt verder. ”Jullie moeten dit land bevrijden uit de macht van de ijskoningin.”  Zo beginnen de vier kinderen aan een lange en spannende tocht door het land van elfen, dwergen en draken….

Recensie
Wat een ontzettend leuk, duidelijk geschreven boek van Harmen van Straaten. Het is een spannend, avontuurlijken boeiend fantasievol geschreven verhaal met mooie heldere tekeningen. Erg leuk detail is dat voor- en achterin  het boek een landkaart staat met de vier bergen erop. De titel en tevens het onderwerp van het boek.  Elke berg staat voor een boek en heeft zijn eigen verhaal met zijn eigen hoofdstukken hetgeen wel mooi op mekaar aansluit. Hierdoor kunnen de wat oudere kinderen zich een voorstelling maken van waar het verhaal zich afspeelt en wordt het nog gemakkelijker om je in te leven in het verhaal.

Helemaal mee eens dat Het Land van De vier Bergen genomineerd is door de Nederlandse kinderjury van 2012 !!

Land van de Vier Bergen – Harmen van Straaten
Zelf lezen, Hardcover, 96 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

 

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share