Een dessert kan ook eens gemakkelijk, licht en verrukkelijk zijn. Hier is zo’n heerlijk recept. Ondanks dat de meeste alcohol verdampt, is het niet aan te raden dit dessert te eten wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.
Nodig
150 cc rode wijn
2 à 3 eetl. suiker
kaneelstokje of kaneelpoeder
aardappelmeel
beetje citroensap of limoensap
2 à 3 kiwi’s
1 papaja
lychee’s, uit blik
eventueel slagroom of vanille-ijs
Bereiding
Laat de lychee’s uitlekken.
Laat de wijn met de suiker en de kaneel een paar minuten zachtjes koken.
Meng het aardappelmeel met water en doe dit als een glad papje bij de wijn.
Laat even, al roerende, doorkoken.
Doe er dan een scheutje citroensap en of limoensap bij.
Verwijder de pitten uit de papaja en snij er schijfjes van.
Snij de kiwi’s in plakjes.
Verdeel dit fruit op een bordje. Sprenkel met een lepel de saus over het fruit.
Serveer dit met een paar bolletjes ijs, of wat slagroom.
Smullen en genieten maar!
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>