Postcrossing – het vervolg

Niet zo lang geleden hebben we ons eerste kaartjes verstuurd. Naar Rusland, USA, Taiwan, Oekraïne en China om precies te zijn. Naar wie? Eigenlijk heb ik geen idee. Dat klinkt misschien raar, maar ik weet alleen wat ze op hun profiel hebben achtergelaten om te lezen. Van tevoren wist ik ook niet naar wie ik kaartjes zou moeten versturen; laat staan dat ik weet van wie er wat binnen gaat komen bij mij. Wat ik dan gedaan heb? Postcrossing!

Postcrossing is een internationale website waarmee je kaartjes kan sturen naar personen over de hele wereld. Wereldwijd registreren mensen zich hier gratis om gezamenlijk ansichtkaarten te sturen én te ontvangen. Een leuk kaartje sturen naar iemand aan de andere kant van de wereld en natuurlijk zelf ook ansichtkaartje retour krijgen uit verre oorden. Van wie zal dat dan zijn, uit welke streek en welke postzegel zit er op? Dat is het grote avontuur. Mensen aan elkaar verbinden  die van elkaars bestaan niet af weten. Erg leuk om dit samen met kinderen te doen. Ze krijgen zo veel van de wereld en mensen uit andere landen te weten. Want waar gaat hun kaartje helemaal naartoe? Waar ligt dit land en die stad? Hoe zullen die mensen daar leven; wat eten ze bijvoorbeeld? En wat vertellen we over onszelf en onze regio aan de persoon aan wie wij een kaartje sturen?

POST!
En toen… was er post! Niet zo maar post, maar leuke kaartjes van de andere kant van de wereld. Van mensen die je niet kent met vreemde postzegels en persoonlijke verhalen. Wat ons opviel, is dat er eigenlijk met elk kaartje mensen de moeite hebben genomen om er voor ons iets leuks te maken. Zo was een ansichtkaart die we van Andie uit het Franse gedeelte van Canada ontvingen, heel mooi versierd met stickers, stempels en glitterrandjes. Twee andere kaarten vertelden ons echt meer over de verzender en hun regio. Dat is ook wat we verzocht hebben in ons profiel. En Chen uit Sjanghai vertelde ons zijn verhaal als universitair student die nu aan het studeren was voor een belangrijke eindtoets.

Wij hebben inmiddels weer nieuwe kaartjes verstuurd. Dit keer heeft vooral mijn oudste dochter van 6 jaar (bijna 7 jaar) de kaart helemaal zelf getekend en versierd. Ze wilde namelijk “een kunstwerkje” versturen. En nu maar wachten wat wij weer binnen gaan krijgen. Erg verslavend, zo leuk is het!

Lees hier hoe Postcrossing te werk gaat>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Cortex Challenge Geo

Geo-versie van het snelle hersentestspel Cortex! Stel je hersens op de proef in dit leuke …

Share
Share