Corona in Huize Trotse Moeders [persoonlijk blog – 4]

Helaas… Mijn oudste zoon, mijn dochter en allebei mijn ouders zijn ook positief getest. Ze zijn dus besmet door mij…. en dat voelt vreselijk. Mijn jongste zoon was negatief, goed nieuws want hij heeft net zoals ik astma en is vaak veel zieker dan zijn broer of zus wanneer ze hetzelfde virus hebben. 

Asymptomatisch
Mijn ouders hebben helemaal geen klachten. Ze zouden niet eens gemerkt hebben dat ze Corona hebben wanneer ze niet getest zouden zijn. Gelukkig weten ze het nu wel en kunnen ze in quarantaine zodat ze geen anderen besmetten. En omdat ze geen klachten hebben ontwikkeld, duurt de quaraintaine niet lang. Asymptomatische besmetting noemen ze dat bij de RIVM. Ongelooflijk dat één vaccinatie al zoveel bescherming kan geven.

Bescherming
Bij mij is de bescherming minder. Ik ben erg ziek en word steeds benauwder. Gelukkig zijn mijn oudste zoon en mijn dochter “alleen maar” flink verkouden, hoewel de keelpijn wel hevig is. Omdat wij alle drie positief zijn en mijn jongste zoon niet, hebben we de situatie omgedraaid: hij gaat in quarantaine op de bovenverdieping en heeft dus beschikking over de badkamer met toilet en zijn eigen kamer. Wij blijven op de benedenverdieping. Douchen doen we allemaal ná elkaar en daarna maak ik de badkamer goed schoon en laat ik hem minimaal 2 uur luchten voor hij weer van mijn jongste zoon is.

Ongezellig
Eten voor hem zet ik met schone handschoenen in een kartonnen doos. Die doos zet ik voor zijn deur en wanneer ik weer weg ben, komt hij uit zijn kamer om het eten te pakken. De afwas vind ik later in dezelfde doos terug. Super ongezellig voor ons allemaal. Hopelijk levert het iets op!

Verveling
Wat duren de dagen lang. Ik voel me beroerd, mis de kinderen, maak me zorgen om mijn ouders, voel me beroerd, kan weinig omdat ik ziek ben etc etc. Waar ik me nooit verveel en altijd druk ben, slaat de verveling nu wel toe. Natuurlijk had ik al lange tijd rustiger aan moeten doen, maar dit is wel erg rustig!!

Weten hoe het verder ging? Klik hier voor de andere Corona-blogs >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Corona in Huize Trotse Moeders [persoonlijk blog – 3]

In mijn vorige Corona-blog schreef ik over het Brononderzoek naar aanleiding van mijn positieve Corona …

Share
Share