Record waterglijbaanglijden in Aquaventura Slidepark

APH 7Waterglijbaanglijden, dat is een prachtig woord voor galgje! Maar het is nog meer natuurlijk: groot vermaak voor jong en oud. En nu heeft het nog geld opgeleverd ook: in Aquaventura Slidepark in Hellendoorn is met een spectaculaire recordpoging geld ingezameld voor het goede doel van Stichting Helder Water.

Dries Roelvink – gele speedo
Gisteren gaf Dries Roelvink, onder andere bekend van de “gele speedo” het startsein door in een knalgele boxer-zwembroek als eerste van één van de 11 glijbanen te gaan. Daarna namen maar liefst 629 kinderen het over en werd er een uur lang in hoog tempo van alle glijbanen van het grootste outdoor waterpark van Nederland gegleden.

APH 2 APH 1

Duurzaam
Dat iedere druppel telt weet Avonturenpark Hellendoorn als geen ander. Voor het Aquaventura Slidepark is veel schoon water nodig en om geen water te verspillen wordt gebruik gemaakt van een duurzame installatie die het water continu filtert en reinigt, zodat slechts een minimale hoeveelheid hoeft te worden gebruikt en het water als het ware wordt gerecycled.

Record! – Guinness World Records
Nu zijn jullie vast benieuwd naar het record wat gisteren is behaald. Het is officieel, door daarvoor bevoegde functionarissen vastgesteld dat de kinderen 159.021 meter hebben afgelegd op de diverse waterglijbanen in één uur tijd! Dit record zal bij Guinness World Records worden ingediend. Hiermee is tevens € 2.742,20 ingezameld voor Tjommie Foundation.

Goed doel: waterproject
Al het ingezamelde geld (€ 2.742,20) gaat rechtstreeks naar Tjommie Foundation, een waterproject in Zuid-Afrika dat door Stichting Helder Water wordt gesteund. Hiermee worden watervoorzieningen aangelegd in de townships van Zuid-Afrika. Want iedere druppel telt!

APH recordpoging 3

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Guinness World Records 2022 [bespreking]

Eigenlijk zou ik er zelf wel in willen staan, met de zwaarste tweeling ter wereld. …

Share
Share