Van klein tot groots – Jane Goodall

Vandaag, op internationale Vrouwendag, vond ik het wel gepast om een hele sterke vrouw aandacht te geven. Of beter nog: de serie boeken “van Klein tot Groots” die uitgegeven worden door uitgeverij De Vier Windstreken. Een serie waarin met bijzondere vrouwen (en een enkele man) aandacht krijgen op een manier waardoor kinderen kennis kunnen maken met mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de wereld zoals we die kennen.

Jane Goodall

In het boek Van klein tot groots – Jane Goodall, gaat het uiteraard over de antropologe Jane Goodall. Een bijzondere vrouw die ook vandaag nog (ze is 87 jaar op moment van schrijven) een stempel drukt op de manier waarop wij tegen de natuur aan kijken. De manier waarop zij haar jarenlange studie naar chimpansees heeft uitgevoerd, is vernieuwend en met haar stichting zet ze zich nog steeds in voor deze dieren en voor de natuur in het algemeen.

Verrijking

Dit boek, en de andere boeken uit de serie, zijn echt een verrijking in je boekenkast. Op een prettige en toegankelijke manier, kunnen kinderen kennis maken met hele bijzondere mensen en eerlijk gezegd vind ik de boeken zelf ook mooi en leerzaam! Je kunt het boek Van klein tot groots – Jane Goodall hier bekijken / bestellen >>>>

Algemene informatie

Jane Goodall (Londen, 3 april 1934)
Toen Jane klein was kreeg ze van haar vader een chimpanseeknuffel die ze Jubilee noemde. Daarmee begon haar levenslange liefde voor dieren. Zodra Jane de kans kreeg, ging ze dieren in het wild bestuderen. Ze leefde samen met chimpansees in de jungle en werd beroemd als vernieuwer op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Tegenwoordig overtuigt Jane iedereen die het maar wil horen van het belang van dierenrechten.

Van klein tot groots

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Jane Goodall, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Drukke dag: Kok – flapjesboek

De Vier Windstreken heeft een serie boekjes gemaakt over beroepen in dik kartonnen uitvoering. Je …

Share
Share