Monster Jam 2016: verslag van één van de winnaars van kaarten voor de Pit Party en de show

We waren de gelukkige gebruikers van vier kaartjes voor Monster Jam in de Kuip in Rotterdam. Iets waar we normaal niet zo snel naar toe zouden gaan, werd een hele leuke dag met heel fijn weer.

monster-jam-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-2-1

Vanaf 11 uur mochten we in de Pit Party de monstertrucks van dichtbij bekijken. Al snel kwamen we er achter dat het niet alleen een mannensport is, maar dat er ook vrouwelijke bestuurders zijn, die bijvoorbeeld in de mooie roze auto Medusa rijden.

monster-jam-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-2-5

Ook onder het publiek was het aantal moeders opvallend groot. Handtekeningenjagers stonden in de rij, souvenirkopers ook. Ook de inwendige mens was aan de beurt om het gebruikelijke voetbaleten naar binnen te werken. Gelaafd en verkwikt konden we onze gereserveerde plaats in het stadion innemen, waarna de show om 15 uur begon.

Op de website van het evenement werd al gewaarschuwd voor het harde geluid. De gehoorbescherming hebben we dus niet voor niets meegenomen.

monster-jam-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-2-2

Er was een afvalrace hardrijden van één-tegen-één met een finale. Zo kregen we de winnaar in beeld: Max D, bestuurd door een rasechte Amerikaan, die alles van groot en snel geweldig vond. Het onderdeel Donut werd al iets spectaculairder, waarbij de wagens zo snel mogelijk rondjes rond hun as draaien. Blue Thunder deed het geweldig, die kwam echt los van de grond en leek wel te vliegen.

monster-jam-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-2-3

Het laatste onderdeel Free Style gaf ieder van de twaalf deelnemers de kans te laten zien, wat ze zoal met hun wagen konden. De dames deden het toch wel iets rustiger aan dan de heren, ook nu weer met Blue Thunder als uitblinker. Op bijgaande foto’s kun je zien dat wagen vlogen, rechtop stonden (liep toch goed af), maar soms ook op hun kant eindigden.

monster-jam-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-2-4
Al met al was het een ware belevenis, die we niet graag hadden willen missen. Met dank aan Trotse Moeders.

[Gastblog door Trotse Moeder Sylvia, die met haar man en twee zonen via onze winactie naar Monster Jam mocht]

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share