Website om basisscholen te kunnen vergelijken.

scholen-mapsHoe kies je een goede basisschool voor je kind? Een lastige keuze waar iedere ouder een keer mee te maken heeft. Soms woon je in dezelfde plaats als waar je bent opgegroeid en weet je omdat je alle scholen kent, welke school het beste bij je kind past, maar dat is niet in iedere situatie het geval. En zelfs wanneer je de scholen vanuit je eigen jeugd kent, of van verhalen van andere ouders, is het nog steeds prettig om objectieve informatie over diverse basisscholen met elkaar te kunnen vergelijken.

Op de website “Scholen op de Kaart” is die mogelijkheid gecreëerd. Door via Google Maps naar de regio te gaan waarin je een school wilt bekijken, zie je alle scholen in die buurt en kun je gegevens bekijken over de betreffende school. Je kunt er zien hoe groot de school is, naar welk soort onderwijs de kinderen uitstromen en het rapport van de onderwijsinspectie is er in te zien.

Ook kun je vergelijken hoe een school het doet ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Later komen er ook nog gegevens bij over oudertevredenheid en veiligheid, maar voorlopig is het al erg prettig om eenvoudig informatie over basisscholen te kunnen opzoeken.

De website Scholen op de Kaart is een initiatief van de PO-Raad. In het kader van het project Vensters PO wordt de site ontwikkeld in nauwe samenwerking met de scholen en besturen in het primair onderwijs. “Scholen op de Kaart is door staatssecretaris Sander Dekker van onderwijs op basisschool De Schakel in Utrecht gelanceerd. Er kan ook op de naam van de school of op postcode worden gezocht.

staatssecretaris-dekkers

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …

Share
Share