Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap

Leuk, leuk leuk… boeken die over ‘magische dingen’ gaan. Ik heb als tiener al genoten van boeken van Tolkien, en later de Harry Potter boeken verslonden. Natuurlijk, ik verwacht geen vergelijkbare ‘betovering’, maar het verhaal op de cover spreekt me al aan….

Verhaal
Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. 

Maar het loopt allemaal anders… 

Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

Mening
Laat ik beginnen met de vormgeving: die is echt prachtig! Van de mooie cover tot het binnenwerk, echt heel erg mooi. Ieder hoofdstuk heeft een eigen, passende, illustratie en het geheel ziet er erg aantrekkelijk uit.

Het boek leest als een trein. Nou, dat is niet helemaal waar, want je moet er wel even inkomen. Ik begon het boek voor te lezen en het leek even erg ingewikkeld te worden met alle nieuwe termen en namen. Maar al snel bleek dat al die informatie niet onthouden hoeft te worden en alles vanzelf duidelijk werd. En toen las het als een trein!

Inhoudelijk wil ik weinig kwijt, maar ik ben fan en hoop op een heleboel boeken in de Nevermoor serie. Behalve dat het verhaal intrigerend is, spannend en vaak erg grappig, zit er ook humor in de manier waarop het verhaal geschreven wordt. Zoals hoe er omgegaan wordt met de naderende dood van Morrigan door haar vader en stiefmoeder.

Een heerlijk boek, ook prima voor te lezen door de goede indeling in hoofdstukken. Ik kijk uit naar het vervolg!

Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap – Jessica Townsend
Hardcover, 384 pagina’s, uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een kijkje achter de schermen bij “Disney On Ice” 2018 [video]

Bijna nog leuker dan de show Onvergetelijke Avonturen Met Disney On Ice bij te wonen, …

Share
Share