Kinderfeestje “Botter huren” [persoonlijke blog]

kinderfeestje-botter-huren-piraat-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-11Wat had onze Floortje een leuk kinderfeestje!
Ze werd 7 jaar, nam negen vriendinnetjes mee naar Harderwijk voor haar “piratenfeestje” en had nog eens schitterend weer bovendien.

Direct uit school kregen de kinderen een kaasstengel en lekker koud water, want het was echt over de 30°C ! Met verschillende flessen ijswater gingen we met twee auto’s richting Harderwijk, sommige kinderen waren al gekleed in piratenkleding.

kinderfeestje-botter-huren-piraat-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-8In Harderwijk lag de prachtige antieke botter al op ons te wachten in de haven. We werden vriendelijk onthaald en de “mini-piraatjes” werden aan boord geholpen. Ik ben nog even terug gegaan naar de auto om ons ijswater mee aan boord te nemen (voor de zekerheid, je bent toch op pad met de kinderen van een ander met dat tropische weer).

Maar eenmaal aan boord had ik al vrij snel in de gaten dat ik me voor niets zorgen maakte. Er was een grote zinken teil aan boord, gevuld met ijsklontjes en flessen frisdrank, water en sap.

Voor de kinderen die er nog niet helemaal als piraat uit zagen, was er van alles aan boord. Zoals ooglapjes, oorringen, kartonnen en stoffen piratenhoeden, echt helemaal geweldig! Ook lag er overal speelgoedgeld, alles in stijl!

kinderfeestje-botter-huren-piraat-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-9

Eerst gingen wij een stuk varen. Tijdens het varen mochten de kinderen op het dek komen voor een echte “piraten-borrel”. Iedereen kreeg een klein glaasje en samen werd er geproost!

kinderfeestje-botter-huren-piraat-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-3

Bij een onbewoond eilandje mochten we van boord om een schat te begraven. Aan boord hadden de kinderen al een tekening gemaakt, die allemaal verzameld werden in een kistje. Dit kistje begroeven ze op het strandje. Vervolgens kwam er een bakje met zakmessen tevoorschijn. Iedereen mocht een punt aan een tak maken om een marshmallow aan te prikken. Boven een echt vuurtje mochten ze deze marshmallow roosteren. Dit vonden ze allemaal reuze-interessant!

kinderfeestje-botter-huren-piraat-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-10

Voor we weer vertrokken maakten we nog een wandelingetje over het eilandje en vertelde “de grote piraat” nog wat spannende verhalen.

kinderfeestje-botter-huren-piraat-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-1

Op de terugweg mochten de kinderen lekker chipjes en snoepjes pakken om op het dek lekker op te eten. Het was echt een genot om die meiden zo te zien genieten in de zon!

kinderfeestje-botter-huren-piraat-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-4

Toen we terug kwamen in de haven, werd aan boord de tafel gedekt met een zeiltje. Hier werd vervolgens een grote bak patat op gestort en binnen handbereik van alle kinderen werden mayonaise, ketchup en appelmoes op het zeil gekwakt, met knakworsten erbij … EET SMAKELIJK !

Geweldig om te zien, niks mes en vork, gewoon appelmoes met je handen eten … Ik heb zo gelachen!

kinderfeestje-botter-huren-piraat-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-7

De kinderen hebben na het eten gezamenlijk cadeautjes gegeven. Moe maar voldaan hebben we de hele club weer ingeladen om ze vervolgens naar huis te brengen. We hebben ze een traktatie in het piratenthema mee naar huis gegeven en een folder van Botterhuren.nl. We hebben zoveel leuke reacties gekregen. Chapeau voor dit perfect georganiseerde feestje! Dit feestje wordt aangeboden als een pakket: 2 volwassenen en 10 kinderen, all inclusive.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het eiland

Zo af en toe word ik extra verrast door een uitgever. Zo kreeg ik laatst …

Share
Share