Voor Trotse Moeders nu heerlijke pilav. Zelf eet ik geen vlees, dus er zitten ook foto’s van de vegetarische variant bij. Volgens mijn man, die de vlees-variant heeft gegeten, en de vegetarische ook heeft geproefd, zijn ze allebei even lekker!
Nodig:
400 gr. Varkensvlees
1 liter blik perziken
1 klein blikje tomatenpuree
ketjap
sambal
3 uien
boter
250 gr. champignons
rijst
doperwten
Bereiding:
Vlees marineren met de sambal, ketjap, tomatenpuree, evt. zout en peper.
Laat enkele uren staan.
Braad het vlees aan en voeg daarna de klein gesneden uien toe.
Als het gaar is (na ongeveer 30 minuten) dan de champignons en de wat kleiner gesneden champignons toevoegen. Laat nog even doorgaren. Serveren met de gare rijst en doperwtjes (of, zoals wij gedaan hebben op de tweede dag dat we dit aten: met gekookte aardappelen en bloemkool)
Voor de vegetarische variant neem je in plaats van varkensvlees quorn en dés. Het eindresultaat ziet er dan zo uit:
Smakelijk eten!