Deze soep smaakt heerlijk zacht en is ook lekker voor kinderen. Hij kan vooraf bij een warme maaltijd gegeten worden, maar ook als basis voor bij een broodmaaltijd gemaakt worden.
Nodig (voor 4 personen):
4 à 5 aardappels
1 bouillontablet
1 bosje peterselie ( ± 30 takjes)
⅛ l. slagroom of garderoom.
zout-peper-nootmuskaat
Bereiding:
De aardappels in ± 30 minuten gaarkoken in ½l. water met de bouillontablet..
Peterselie in grove stukken knippen.
Met de schuimspaan de aardappels uit de bouillon scheppen.
Geknipte peterselie en wat bouillon bij de aardappels doen en pureren.
Met de rest van de bouillon verdunnen.
Terugdoen in de pan, slagroom of garderoom er doorheen doen.
Op smaak brengen met het zout, peper en nootmuskaat.
Door en door verwarmen en niet meer laten koken.
Smakelijk eten.