Romige peterseliesoep [recept]

Screenshot 2015-04-07 at 08.24.11Deze soep smaakt heerlijk zacht en is ook lekker voor kinderen. Hij kan vooraf bij een warme maaltijd gegeten worden, maar ook als basis voor bij een broodmaaltijd gemaakt worden.

Nodig (voor 4 personen):
4 à 5 aardappels
1 bouillontablet
1 bosje peterselie ( ± 30 takjes)
⅛ l. slagroom of garderoom.
zout-peper-nootmuskaat

Bereiding:
De aardappels in ± 30 minuten gaarkoken in ½l. water met de bouillontablet..
Peterselie in grove stukken knippen.
Screenshot 2015-04-07 at 08.20.49Met de schuimspaan de aardappels uit de bouillon scheppen.
Geknipte peterselie en wat bouillon bij de aardappels doen en pureren.
Met de rest van de bouillon verdunnen.

Terugdoen in de pan, slagroom of garderoom er doorheen doen.
Op smaak brengen met het zout, peper en nootmuskaat.
Door en door verwarmen en niet meer laten koken.

Smakelijk eten.

Screenshot 2015-04-07 at 08.24.54

 

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …

Share
Share