9 maanden zwangerschapsplakboek

Iedere zwangerschap is anders. Maar iedere zwangerschap is ook een reis van negen maanden vol verwondering, zorgen, vreetkicks en lange toiletbezoeken. Om alles op een rijtje te zetten is er nu dit zwangerschapsplakboek, zodat je al deze rare, gekke, verwarrende en leuke momenten nooit zult vergeten. Knip, plak, teken en schrijf maar raak!

Mijn eerste indruk van dit zwangerschapsboek gaat twee kanten op. Enerzijds denk ik: “wat leuk, een plakboek!”. Lekker creatief bezig zijn met de zwangerschap. Anderzijds vind ik het formaat (A4) erg groot. Het is ook een best zwaar plakboek en dat terwijl deze nog niet volgeplakt is. Ondanks mijn bezwaar tegen het formaat, ga ik enthousiast aan de slag.

Het plakboek is goed opgezet. Elke week bestaat uit een dubbele pagina waar een klein blokje tekst staat wat over jou als toekomstige moeder gaat of over de baby. Het blokje tekst bestaat uit theorie die op een makkelijke en informele manier beschreven is. Ook staat er wekelijks op een grappige manier omschreven hoe groot je baby die week is, zoals een cupcake, wieltje van een skateboard of tuinkabouter. Deze concrete benamingen werden vooral door de mannen erg gewaardeerd. De rest van de pagina bestaat uit lege blokken die een verschillend thema hebben, zoals:
– Welke namen zijn nu favoriet?
– Dit zegt je vader over jou…
– Deze dingen heb ik bij de supermarkt gekocht (kassabon opplakken).
– Je beweegt het meest als…

Wat ik het leukst vind aan het plakboek zijn de wekelijkse buikfoto’s. Elke week is er een blok waar je jouw nieuwste buikfoto kan plaatsen. Helaas heeft dat ook een nadeel. Want tegenwoordig gaat alles digitaal en elke week 1 foto laten afdrukken is wat vreemd en daarnaast ook prijzig. Buikfoto’s plakken terwijl je in je kraamweek zit, voelt ook wat gek. De juiste oplossing voor dit onderdeel heb ik nog niet gevonden. Desondanks vind ik de opzet wel erg leuk, zeker in een later stadium van de zwangerschap. Je buik groeit dan over het algemeen wat sneller en de groei is leuk om op foto te zien.

Het 9 maanden zwangerschapsplakboek is in verhouding tot de kwaliteit niet duur. De prijs van het boek is tijdens het recenseren € 17,50. Het is een leuk plakboek om zelf aan te schaffen als je net weet dat je zwanger bent, het boek begint namelijk al bij week 3. Zeker ook een aanrader om een ander cadeau te doen. Het is een leuk, waardevol en creatief cadeau waar de aanstaande ouders zeker blij van worden.

Zelf heb ik het boek in handen gekregen om te recenseren toen ik bijna 30 weken zwanger was. Ik had het graag eerder willen hebben, aangezien dit een plakboek is wat helemaal bij mij past. Ik zal het zeker andere (prille) zwangere vrouwen aanbevelen omdat dit een geweldig plakboek is om deze bijzondere negen maanden in vast te leggen. Dit is een plakboek die je na een paar jaar heel goed met je kindje kan doorbladeren, zodat hij/zij kan zien hoe speciaal die negen maanden geweest zijn.

9 maanden zwangerschapsplakboek – Gerard Janssen & Claudette Halkes
Zwangerschapsboek, paperback, SNOR uitgeverij
Bestel dit boek hier>>

Share

About Malu

lambertmalu@gmail.com'
Ik ben Malu, pedagoge en sinds januari 2013 moeder van een zoon. Samen met de liefste man van de wereld woon ik in Tiel. Lange strand of boswandelingen zijn activiteiten waar ik erg van geniet. Verder hou ik van gezelligheid en op stap gaan met vrienden, lekker op de bank genieten van een kop thee en goed boek of het schrijven van blogs.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share