Suzy D. feest lekker mee [recensie]

Suzy D. feest lekker mee cover

Om indruk te maken op mijn klasgenoten heb ik beloofd om de coolste band EVER voor het schoolfeest te regelen. Hoe dom kun je zijn? ‘The Drifting’ heeft nog steeds niet gereageerd op mijn e-mails en smeekbedes, en de kaartjes voor het schoolfeest zijn al uitverkocht!
Ondertussen wil mijn moeder een surpriseparty voor mijn vader organiseren. Hij háát verrassingen! Bovendien verzint mijn familie de meest gênante sketches. Dus nu bemoei ik me hier ook maar mee. Twee feestjes tegelijk organiseren, dat moet toch lukken?

 

Recensie
Aanvankelijk, toen ik vorig jaar het eerste deel Suzy D. in de puree kreeg voor een recensie, dacht ik dat het boek uitermate geschikt zou zijn voor mijn oudste dochter van toen dertien … Ik geloof dat ze het boek nog steeds niet heeft gelezen, maar mijn jongste van nu tien heeft zowel het eerste deel als het tweede, Suzy D. baalt voor twee, met ontzettend veel plezier gelezen!

Suzy D. feest lekker mee - cover en tekst Suzy D. feest lekker mee - brandalarm

Ik vond de eerste twee Suzy D.’s heel erg leuk.
De nieuwste vind ik het leukst.

Ze kon ook eigenlijk bijna niet wachten tot dit derde deel, Suzy D. feest lekker mee zou verschijnen. En wat was ze blij toen het eindelijk bij ons thuis arriveerde. Gek genoeg is ze eerst een ander boek (van overigens dezelfde uitgever) gaan lezen, die leek (en was) namelijk ook erg leuk én stond nog net wat hoger op haar ‘dat wil ik lezen’-lijstje.

Suzy D. feest lekker mee - tekst in titelpagina Suzy D. feest lekker mee - appje

Het gaat erover dat Suzy twee feesten tegelijk moet organiseren.
Een voor haar vader en het schoolfeest.
Alleen alles gaat mis met het schoolfeest.

Ik snap wel waarom ze de boeken over Suzy D. zo leuk vindt (en waarom oudste ze naast zich neerlegt). Ze zijn echt op haar niveau gelezen en ze geniet van de humor. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de boeken geschreven zijn voor meiden vanaf een jaar of 11 en om echt te genieten van het boek, ze wel goed moeten kunnen lezen. De boeken zijn namelijk best dik en het is voor kinderen vaak niet leuk om eindeloos lang over boeken te doen.

Suzy D. feest lekker mee - hoofdstuk 1 Suzy D. feest lekker mee - tekst met cover

Het tweede deel heb ik mijn dochter een poos geleden op verzoek ook voorgelezen en ik moest zelf ook geregeld gniffelen om wat ik las. En kon heel af en toe niet verder lezen, omdat ik echt even moest uitlachen.

Suzy heeft namelijk beloofd dat The Drifting komt.
Maar dat lukt niet.

Suzy is lekker onhandig, heeft heel veel zelfspot en schuwt het niet eerlijk te zijn en over al haar domme acties te vertellen.

Suzy D. feest lekker mee - weetjes auteur  Suzy D. feest lekker mee - brandalarm 2

En dan denkt een van haar beste vriend dat hij gaat verhuizen.
Haar vriendin is er kapot van.
Maar één voordeel, haar zus gaat verhuizen (niet echt) met haar tweeling Eenie en Chichi.
Ik vond het boek heel leuk!

O ja, aan het eind van het vorig deel kreeg zuslief eindelijk haar tweeling, die de meest bizarre namen kreeg die je maar kunt bedenken: Lily Eenhoorn en Rose Chihuahua. En in plaats van dat je de meisjes Lily en Rose gaat noemen, nee, het wordt Eenie en Chichi …

Suzy D. feest lekker mee - cover en contact Suzy D. feest lekker mee - dankwoord auteur

Humor gegarandeerd dus, Suzy D. feest lekker mee is weer een echte aanrader. Zeker voor meisjes die bijvoorbeeld de boeken van Niki Smit en Het Dagboek van een Muts leuk vinden. Wij kunnen alleen maar hopen dat Karen Saunders nog een paar delen over Suzy gaat schrijven!

Suzy D. feest lekker mee –Karen Saunders
Jeugdboek, hardcover, 354 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …