11 weken zwanger

11 (elf) weken zwanger: lees hier alles wat je wilt weten:

Je baby
Je bent 11 weken zwanger en je baby is nu zo’n 6 cm groot en weegt zo’n 10 gram. De navelstreng is volledig gevormd, brengt voedingstoffen naar de baby en voert afvalstoffen af. Je baby is nu compleet gevormd. Wat in de basis is aangelegd gaat nu verder groeien. Dit gaat door tot de geboorte. Na deze week is er nog maar weinig kans dat je baby een of andere afwijking ontwikkelt.

Wil je alvast graag meer duidelijkheid over de gezondheid van je kindje én heb je hier nog geen afspraak voor gemaakt? Neem dan contact op met de desbetreffende instanties. Heb je bijvoorbeeld interesse in de niet-invasieve test (NIPT), neem dan contact op met Gendia te Antwerpen.

nipt-banner-trotse-moeders-weken-zwanger

Je lichaam
Aan je buik is nog niet te zien dat je zwanger bent. En heb je ook nog niet zo’n zin in seks? Maak je niet ongerust. In deze periode van misselijkheid, vermoeidheid en soms ook depressiviteit is het heel normaal dat je daar niet zo mee bezig bent. Je lichaam heeft veel energie nodig voor de voorbereiding en ontwikkeling van je baby.

In het 2e trimester, de periode van de 3e tot de 6e maand, neemt door de hormonale veranderingen in je lichaam de seksuele verlangens weer toe. Het komt zelfs voor dat vrouwen die nog nooit eerder een orgasme hebben gehad, die ervaring opeens nu gaan beleven.

Meer lezen? Lees hier >>>> alles over seks en zwangerschap.

Trotse Moeders Banner - 11 Weken zwanger

Lees ook:
10 weken zwanger
12 weken zwanger
Ik ben …. zwanger, alle weken op een rij
Alle zwangerschapsonderzoeken op een rij

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven …

Share
Share