Een dagje in Avonturenpark Hellendoorn [verslag]

Onderweg…. hagelbui, drie graden…. Tja, een dagje Hellendoorn, zou dat nog een succes kunnen worden met dit winterse weer? We gaan het gewoon proberen, de kinderen hebben er namelijk enorm veel zin in! We zijn al eerder in Avonturenpark Hellendoorn geweest, en ze hebben al precies verzonnen waar ze het eerst heen willen en wat ze allemaal gaan doen. 

Bij aankomst worden we begroet door Bella de Beer. Geweldig dat zij zich niet door de kou laat afschrikken. Koffie en warme chocolademelk maakt ons lekker warm en we gaan op pad. Door het weer gaat mijn Masterplan: met een boekje in de zon zitten terwijl de kinderen zich vermaken, niet door en dus ga ik mee. Mee in de enorm lange waterbaan (die is echt heel leuk), mee naar achtbanen, naar de “Rioolrat”, een donker avontuur waar duidelijk bleek dat kinderen beter in het donker kunnen zien dan volwassenen…. Ik zag echt helemaal niets terwijl de kinderen vrolijk door de gangen renden!

 

We hebben ook nog iets nieuws gedaan. Nee, helaas niet de nieuwe attractie Drakennest waar we eigenlijk voor kwamen, daar werd nog aan gewerkt die dag, maar de Wildwaterbaan! Vanwege de verwachtte regenbuien had ik pyjama’s, warme sokken en dekens meegenomen voor de terugreis en dus was het geen probleem wanneer we enigszins nat zouden worden. En dat werden we! Wat was dat leuk en spannend! We hebben het meerdere malen gedaan en ik vond het zelf ook echt leuk!

Mijn kinderen zijn te groot voor het kleuter-gedeelte, maar ook daar ben ik even gaan kijken. Ik vind dat echt zo goed van Avonturenpark Hellendoorn, een afdeling voor kinderen tot 1 meter 20. En het beste is nog wel dat grotere kinderen er niet in mogen! Dus in plaats van overal nog te klein voor te zijn, kunnen jongere kinderen zich helemaal uitleven in een heleboel attracties waar andere kinderen niet eens in mogen!

 

Ik kan me nog wel herinneren dat toen mijn oudste klein was en we voor het eerst naar Avonturenpark Hellendoorn gingen (10 jaar geleden, time flies…) ik het enorm spannend vond om mijn kind “los” te laten (toch al niet mijn sterkste punt). Hij ging helemaal alleen in de zwanenbootjes, en in de andere attracties daar. Hij heeft het toen zo leuk gevonden en dat zie ik ook aan de jongere kinderen die er die dag waren. Ook voor de “tussenmaatjes” zijn er attracties waar kinderen al snel alleen in kunnen, zoals de dino-achtbaan:

Ter afsluiting zijn we nog een aantal keer in de Wildwaterbaan geweest en pas toen de attracties sloten, zijn we het park weer uit gegaan. We waren het nog lang niet beu, dus we zullen ongetwijfeld een keer terug gaan, ook om de nieuwste attractie uit te testen natuurlijk want die zag er erg mooi uit! En het maakt dus niet uit of het lekker weer is, een dagje Avonturenpark Hellendoorn is altijd leuk!

 

Voor informatie over Avonturenpark Hellendoorns openingstijden, prijzen etc, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

K3 – Vleugels [première-verslag van de nieuwe show van K3]

Het verslag van de première van de nieuwste show van K3: Vleugels komt van mijn …

Share
Share