Big Bricks bouwspeelgoed [recensie]

Screenshot 2015-04-02 at 12.10.19Kinderen spelen op jonge leeftijd al snel met blokken omdat het een bijzonder leuke bezigheid is. De wereld wordt dan weer een stukje verder ontdekt. Spelen met blokken is goed voor de motoriek en het inzicht in vormen, maten en diepten. Nu zijn er een nieuwe grote bouwblokken van karton voor kinderen vanaf 3 jaar om thuis of op school mee te spelen.

Recensie
We kregen ter recensie van Robbie’s Toys een doos Big Bricks toegestuurd. Een vrij platte doos, dus ik vroeg me af hoe klein de blokken zouden zijn wanneer ze in zo’n doos zouden moeten passen…. Gelukkig bleek dat de blokken nog in elkaar gezet moesten worden, zodat ze groter waren dan in in eerste instantie dacht.

big-bricks-blokken-copyright-trotse-moeders-2

Het in elkaar zetten is met een klein beetje hulp door mijn dochter van 8 jaar gedaan. Het was kort puzzelen, jongere kinderen zullen er zeker hulp bij nodig hebben, maar wanneer de bouwblokken eenmaal in elkaar zitten, zijn ze mooi van vorm en erg stevig.

Mijn kinderen spelen graag met dozen. IMG_5672Onlangs kregen we een nieuwe Senseo om te testen en die doos is omgebouwd tot televisie. Er komen nogal wat dozen binnen voor recensies en meestal worden die snel ingepikt om te dienen als boot, als bunker of om in te verstoppen. Ik vroeg me dan ook af of kant-en-klare blokken in ons gezin tot spelplezier zouden leiden.

Voor mijn dochter in ieder geval wel! Screenshot 2015-04-11 at 08.28.53Wanneer zij een doos wil versieren, moet deze meestal eerst beplakt worden met wit papier of geverfd worden om het mooi te maken. Deze dozen zijn al helemaal wit (het raam is bruin) en zijn direct te versieren, wat ze dan ook graag deed.

Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden om met de blokken te bouwen, en met haar grote broer zijn er al verschillende kastelen en schuilplaatsen gecreëerd. Erg komisch was dat onze hond Molly steeds geboeid bleef kijken wat er ging ontstaan en erg onrustig werd wanneer ze eenmaal uit het zicht, achter de blokkenmuur verdwenen en ze alleen nog wat gegiechel hoorde!

Screenshot 2015-04-11 at 08.25.33

Omdat de blokken nogal stevig zijn, had mijn dochter bedacht dat je er ook een bed van kon maken. Ze heeft geprobeerd er op te slapen, maar toen ik zelf naar bed ging , lag ze toch weer in haar eigen bed…

Screenshot 2015-04-11 at 08.24.04

De blokken zijn nu in de slaapkamer om een huis voor de poppen mee te maken en ik vermoed dat er nog vaak mee gespeeld gaat worden.

De Big Bricks bouwblokken bestel je hier >>>>

IMG_5665 IMG_5667

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Waarom we huizen bouwen – Renée Kapitein

Zo leuk, een boek in huis krijgen wat verpakt is als caravan 😉 En het …

Share
Share