Rode kool, een groente die de meeste kinderen moeten “leren” eten. Dat wil zeggen dat ze echt aan de smaak moeten leren wennen, net zoals bij groenten als witlof en spruitjes. En om te voorkomen dat er een afkeer komt van dergelijke groenten, is het verstandig om het rustig op te bouwen.
Voor rode kool kan dit prima met deze stamppot. De rode-kool smaak overheerst niet en het is gewoon lekker, ook voor kinderen!
Nodig:
Rode kool (vers, of voor de snelle variant, uit een potje/pakje)
Aardappelpuree (vers, of voor de snelle variant, uit een pakje)
Spekjes
Goudrenetten
Crème fraîche
Bereiding:
Schil de appels en snijd ze (reken op één appel per persoon) in kleine stukjes.Maak de aardappelpuree en de rode kool klaar zoals je dat gewend bent. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan. Laat de appelstukje kort koken in water, of zet ze kort in de magnetron, zodat ze iets zachter zijn.
Meng de aardappelpuree en de rode kool samen met de crème fraîche. Doe de spekjes, eventueel met de jus, er ook door. Voeg als laatste de appelstukjes toe (deze moeten niet “gestampt” worden). Serveer direct, eventueel met (eigengemaakte) appelmoes en rookworst.
Eet smakelijk!