Dodelijke zomer

Inspecteur Héctor Salgado is al weken uit de roulatie wegens een aanklacht, wanneer hem op officieuze wijze een delicate zaak wordt toegewezen. De ogenschijnlijke zelfmoord van een adolescent wordt steeds complexer naarmate Salgado verder doordringt in een wereld van privileges en machtsmisbruik. Niet alleen die situatie moet hij het hoofd bieden, maar ook een eigen stukje troebel verleden dat op het slechtste moment en op onverwachte manier weer opduikt om wat rekeningen te vereffenen.
Idealen, werk, familie, gerechtigheid hebben een hoge prijs…

Recensie
Toen ik de aanbeveling van Dodelijke zomer las, ´voor iedereen die na De schaduw van de wind nieuwsgierig is geworden naar de donkere kanten van de populaire stad Barcelona anno nú´, werd ik gelijk nieuwsgierig. De schaduw van de wind en de andere boeken van Ruiz Zafon heb ik ook met plezier gelezen. Barcelona vind ik een prachtige stad. Dus Dodelijke zomer moest echt wat voor mij zijn!

Ik vond Dodelijke zomer geweldig. De sfeerbeelden zijn heel treffend, je voelt de drukkende hitte en stoffigheid van een Spaanse stad midden in de zomer. De schrijfstijl is vlot en prettig en de hoofdstukken zijn kort, dus je pakt het boek makkelijk om even een hoofdstukje te lezen. Er komen heel veel verschillende personen en dus ook namen voor in Dodelijke zomer, wat dat betreft moet je je aandacht er wel bij houden (maar met terugbladeren kom je een heel eind).

Hèctor Salgado heeft als inspecteur een misstap begaan. Hij is een paar weken terug gegaan naar zijn geboorteland Argentinië om af te koelen. Als hij terugkomt, wordt hij op een vermeende zelfmoordpoging van een jonge student gezet. Zijn moeder wil graag weten wat er precies gebeurd is. Salgado duikt met zijn collega’s in de zaak, verdiept zich in de jongen en zijn vrienden en stuit op een vreemde zaak uit het verleden. Die regelrecht te maken blijkt te hebben met de dood van de student. Zij het anders dan je op het eerste gezicht zou denken. Niets is wat het lijkt …

Antonio Hill weet moeiteloos en geloofwaardig minstens drie verschillende verhaallijnen door elkaar heen te vlechten. Op een gegeven moment voel je aan dat er twee bij elkaar moeten komen en het klopt ook nog. Het verleden is nooit afgelopen, zo blijkt maar weer als je Dodelijke zomer leest. Net zoals dat ook in een grote stad als Barcelona, je niet anoniem door het leven kunt gaan en de wereld maar klein is.

Ik heb Dodelijke zomer met heel veel plezier gelezen. Ik hoop oprecht dat Antonio Hill meer boeken gaat schrijven. En dan ook weer in Barcelona graag. Dank u wel!

Dodelijke zomer – Antonio Hill
thriller, paperback, 280 pagina´s, Signatuur
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share