Groen, groener, groenst: nieuwe thee van Pickwick

In Nederland drinken we al ruim 15 jaar groene thee. Voorheen werd de drank vooral geassocieerd met gezondheid, nu is het een ware trend en een segment dat maar blijft groeien. Pickwick komt daarom met een primeur onder de groene theeën in de supermarkt: Pickwick Double Green. Screenshot 2015-03-25 at 21.44.46Een groene thee met een combinatie van twee karaktervolle groene ingrediënten zoals bijvoorbeeld groene kruiden. Vanaf half maart verkrijgbaar in de meeste supermarkten in drie heerlijke smaakvarianten: Appel & Citroengras, Komkommer & Munt, en Druif & Citroenverbena.

Recensie
Jullie weten inmiddels dat wij ons werk als recensenten van producten die voor jullie interessant zijn, zeer serieus nemen. Ons hele team van recensenten probeert alle producten echt uit. Zo ook deze thee, die ik zelf even aan een uitgebreide geur- en smaaktest heb onderworpen:

extra2-SLIT001313-R-_PSDouble Green: Green Tea, Cucumber Taste & Mint
Deze thee viel me eerlijk gezegd erg mee. Ik heb hem als eerste geprobeerd omdat ik dacht dat ik hem niet zo lekker zou vinden, ik ben niet dol op ‘mint’. Maar, hij is lekker! De mint-smaak (en geur) zijn subtiel en de algehele smaak is erg zacht. Lekker lijkt me, in het voorjaarszonnetje met een goed boek!

web-SLIT001317-L-_PSDouble Green: Green Tea, Apple & Lemongrass
Dit is echt een bijzondere smaak, net als wanneer je een appeltje eet, houd je na het drinken van deze thee het gevoel in je mond minder dorst te hebben. Niet zo goed uit te leggen, merk ik, maar behalve lekker ook uitermate geschikt voor warme dagen of bij gekruide maaltijden.

extra3-SLIT001315-R-_PSDouble Green: Green Tea, Grape Taste & Lemon Verbana
De donkerste thee van de drie (ik heb ze ongeveer even lang laten trekken). De smaak is wat lastiger thuis te brengen, het lijkt alsof de smaken een voor een voorbij komen (ik lijk wel zo’n echte thee-sommelier 😉 Hij is zeker lekker, maar ik kan hem minder goed plaatsen dan de andere twee. Bij de meeste smaken thee heb ik meteen een ‘gevoel’ van wanneer ik ze ga drinken. Bij deze niet direct, maar hij is lekker, dus wordt dit de thee “voor tussendoor”.

Zwanger of borstvoeding?
In thee zit cafeïne, net zoals in koffie en wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, is het belangrijk dat je daar niet te veel van binnenkrijgt. Uiteraard hangt de hoeveelheid cafeïne af van hoe sterk je je koffie of thee zet, maar in zwarte thee zit gemiddeld minder cafeïne dan in koffie. In groene thee zit nog minder: ongeveer 20 milligram cafeïne in een gemiddeld glad thee. Dat betekent dat wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, je best een aantal kopjes (8-10) groene thee mag drinken zonder dat je teveel cafeïne binnenkrijgt.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …

Share
Share