Loopfietsen: leuk èn leerzaam

Screenshot 2014-02-14 at 17.30.04“Vroeger” leerden we fietsen op een driewielertje, of op een fiets met zijwieltjes. En daarna mochten papa of mama hun conditie verbeteren door vele meters in een onhandige houding naast de fiets-zonder-zijwieltjes te rennen terwijl ze het zadel vasthielden zodat jij niet zou vallen. En zo heeft heel fietsend Nederland leren fietsen.

Screenshot 2014-02-14 at 17.29.09Tegenwoordig is er een extra stap, voorafgaande aan het “echte” fietsen: de loopfiets. Ik weet nog dat ik de eerste keer zo’n fiets zag en echt niet goed wist wat ik daar nou van moest denken, een fiets zonder trappers, maar tegenwoordig zijn loopfietsen heel normaal in het straatbeeld. En wat blijkt: het is niet alleen leuk speelgoed voor kinderen, maar het helpt ook bij het trainen van het evenwichtsgevoel en bij de motorische ontwikkeling.

Screenshot 2014-02-14 at 17.29.44Kinderen leren zonder het te beseffen een heleboel vaardigheden die er voor zorgen dat jij veel minder meters half scheef hangend achter je kind aanrent wanneer hij of zij zijn eerste echte fiets krijgt.

Afstanden inschatten, stoppen, evenwicht bewaren, sturen wordt allemaal spelenderwijs getraind. Bijkomend voordeel: wanneer je even snel een brief wilt posten of de hond uit wilt laten en je kindje mee wilt nemen: er wordt niet bij ieder grassprietje stilgestaan, niet elk veertje wordt opgeraapt en je kind zal niet halverwege de route roepen toch ècht een stukje gedragen te moeten worden.

Een loopfiets is ook een origineel kraamcadeau en zeer geschikt als geschenk voor de eerste of tweede verjaardag van een kind. Loopfietsen en andere fietsen kun je eenvoudig online bestellen bij Fietsen op Fietsen, klik hier >>>>

 

 

 

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

3 cadeau tips voor trotse opa’s en oma’s

Het is over het algemeen leuk om iemand anders een cadeau te geven. Zo geeft …