Noviral Prevent spray 2

Volgens de beschrijving van de fabrikant is Noviral Prevent Spray een natuurlijk cellulosepoeder dat beschermt tegen in de lucht aanwezige virussen en ziektekiemen. De spray zorgt voor een natuurlijk, onzichtbaar gellaagje aan de binnenkant van de neus. Deze extra beschermlaag verhindert dat ziektekiemen het lichaam kunnen binnendringen via de neusslijmvliezen.

Een preventief middel tegen verkoudheid dus. Dat klinkt aantrekkelijk zo hartje winter. Met een zeven maanden zwanger lijf dat al genoeg heeft aan de nodige zwangerschapskwaaltjes, heb ik echt geen behoefte aan een verkoudheid er bij.
Mijn peuter van 2 jaar, die aan de lopende band virussen mee naar huis neemt is te jong om het middel te kunnen gebruiken; het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Maar gelukkig is het geen probleem om Noviral te gebruiken tijdens de zwangerschap, dus kan ik het gaan proberen.

Het gebruik is simpel. Even sprayen in beide neusgaten door in het flesje te knijpen en het poeder blijft 4-8 uur effectief. De natuurlijke ingrediënten van Noviral zijn pepermunt, wilde knoflook en cellulosepoeder. Hoewel in de bijsluiter staat dat het knoflookextract bijna geurloos is, zie ik er toch een beetje tegenop om de eerste keer te sprayen. Het idee van knoflook in m’n neusgat spreekt me niet erg aan. Het valt gelukkig mee, mede dankzij de pepermunt die er in verwerkt is. Ik voel verder nauwelijks iets van het poeder. En volgens mij is dat ook de bedoeling. Prima te gebruiken dus, deze spray.

Het plastic flesje is zo klein, dat je het zelfs makkelijk mee kan nemen in je broekzak of tas. Mocht je nou op een plek komen waar de nodige proestende en niezende mensen rondlopen, dan zou je theoretisch gezien snel kunnen sprayen met Noviral zodat je binnen enkele minuten beschermd bent tegen de rondzwevende ziektekiemen. Persoonlijk ben ik er meestal niet zo mee bezig waarmee ik allemaal besmet zou kunnen raken. Ik denk er dan ook nooit aan om het flesje mee te nemen als ik ergens heen ga. Wat dat betreft is zo’n preventief middel niet echt iets voor mij. Ik zou me kunnen voorstellen dat dit middel voor mensen die in een omgeving werken waar veel ziektekiemen heersen wel een uitkomst zou kunnen zijn. Of voor mensen met een hele lage weerstand.

Ik ben niet verkouden geworden in de periode dat ik Noviral heb gebruikt. Maar ik durf niet met zekerheid te zeggen dat dit te danken is aan de spray, of dat mijn weerstand gewoon best in orde is.

NB. Eén van de andere TrotseMoeders.nl recensenten heeft dit product ook geprobeert en gerecenseert. Lees deze recensie hier>>

Share

About Tamara Grevers

tamaragrevers@gmail.com'

Check Also

Bach Rescue Cream

Bach Rescue Cream is de eerste hulp voor de huid. De crème bevat een combinatie van …

Share
Share