De eerste schooldag [persoonlijke blog]

11924954_894496357254074_8632996857664920227_n31 juni 2015: een vermoeide zoon van 6 en een oververmoeide tweeling van 3 jaar. Ik stel u voor: Emmanuel van 6 jaar en Jeremiah en Naomi van 3 jaar, een twee-eiige tweeling…. De laatste schooldag is een feit.

De vlag kan uit en de vakantie kan beginnen!!! Geen wekker die om 6.00 gaat, geen snelweg door je huis waarin het lijkt alsof we hier als raceauto’s door het huis gaan om te zorgen dat iedereen verzorgd en wel de deur uitgaat, geen kinderen die hun bed niet uit kunnen komen doordeweeks om 07.00 en in het weekend wel om 07.00 klaar wakker zijn! Lekker als een slons door het huis lopen als je daar zin in hebt…

Het fantaseren hierover slaat al snel over in lichtelijke paniek als ik bedenk dat de kinderen van 1 juli tot 1 september vakantie hebben. Onze kinderen zitten in Belgie op school en daar hebben ze echt van 1 juli tot 1 september vakantie. 9 weken vakantie dit jaar. 10801588_894496267254083_5057242195842233408_nAls je bedenkt dat een gemiddeld kind die in Nederland naar school gaat, de vakantie uiteindelijk na een week of 5 echt wel zat is en dan nog een week vakantie heeft tot hij of zij weer naar school kan, dan is 9 weken toch wel echt lang!

Echt lang de tijd om erover na te denken heb ik niet want inmiddels zit ik al aan tafel met jawel….. 3 vermoeide kinderen de vakantie in te luiden met koek en drank….. lees: 3 ruziemakende kinderen die weer ruzie hebben over wie nu beter is en wie nu welke kleur beker wilt hebben. Fijn! Dat begint goed..

Na ruim 5 1/2 week vakantie erop hebben zitten heeft dan ook papa eindelijk vakantie. En dat is toch wel prettig als papa de kids eens meeneemt ergens heen zodat ik eens ongestoord op de wc kan zitten zonder na 2 seconden al te horen: “mama?????” maar ook al is dat heerlijk om even niet te horen toch is het ook wel weer heel erg stil……..

even-voorstellen-trotse-moeders-rachel-1Ik bedenk me dan dat je ook weer snel gewend bent aan al het gekwebbel en dat je je een leven zonder de kinderen ook niet eens meer kunt voorstellen. 14 augustus daar gaan we eindelijk! Op vakantie naar Duitsland! We plannen tegenwoordig de laatste 3 weken van augustus vrij (althans papa dan, ik ben thuismama) zodat juist die laatste weken waarin de kinderen het zat zijn, afleiding hebben en die laatste weken nog redelijk gezellig doorkomen.

Wat was Duitsland mooi! We zijn naar de Moezelstreek geweest. Erg mooi! En zeker een aanrader voor een vakantie met kinderen.

11752452_894496313920745_4236241609425202556_nJa en dan na 9 weken vakantie was het 1 september toch echt zover DE EERSTE SCHOOLDAG en kwamen de zinnen als: ik wil niet naar school, ik wil thuisblijven, ik wil niet naar juf Gina enz enz met bosjes uit hun mondjes….

Eenmaal op school was ik al gauw niet meer in beeld en zelfs de oudste vergat mij gedag te zeggen omdat hij alweer helemaal op was gegaan in zijn spel. Ook met de tweeling is het goed gegaan. Dit jaar voor het eerst in aparte kleuterklassen laten zetten en niet samen. Dit heel bewust gedaan omdat Jeremiah zijn zusje teveel bemoederd.

Kids op school, en mama…? is nu wel toe aan vakantie!

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share