Let’s go Paleo kookboek

lets go paleo 2Dit boek is gebaseerd op het paleo principe en bevat recepten voor 28 dagen ontbijt, lunch, avondeten en bevat daarnaast uitgebreide boodschappenlijsten en verdere benodigdheden. 

Sandra van Schijndel schreef dit boek op basis van haar eigen ervaringen met paleo. Ze organiseert in samenwerking met haar sportschool bijeenkomsten waar ze voorlichting geeft over voeding, het paleo principe, en informatie biedt over een gezonde levensstijl. De bijeenkomsten worden zelfs uitgebreid met kook- en proefavonden waaraan zowel vrouwen als mannen enthousiast deelnemen. Let’s go paleo is daarom geen boek over een dieet; het geeft een goede aanzet tot een bewuste levenswijze.

Recensie
Een aantal maanden geleden heb ik mijn levenswijze omgegooid en ben ik volgens het Paleo principe gaan eten. [Lees hier meer over waarom ik dit deed] Echt heel kort door de bocht houdt dit onder andere in dat je geraffineerde suikers en specifieke koolhydraten (zoals aardappelen, pasta, bloem, rijst) laat staan. Nu ik mijn eet stijl omgegooid heb, valt pas op hoeveel kookboeken en kooktijdschriften vol zitten met deze ingrediënten.

lets go paleo 6Gelukkig is er nu het kookboek Let’s go paleo. Dit boek is bedoeld om mensen te informeren over het paleo principe en je voor een maand (28 dagen) aan het handje te nemen. Een maand om eens te testen wat het verwijderen van een aantal “foute” ingrediënten doet met je lichaam. Geraffineerde suikers en specifieke koolhydraten zouden namelijk zorgen voor overgewicht, maar ook voor het voeden van specifieke lichamelijke klachten en ziektes. Denk bijvoorbeeld aan eczeem, vermoeidheid, darmklachten en reuma.

Het boek start met eerst een duidelijke uitleg van wat Paleo inhoud, wat deze ingrediënten het met je lichaam doen en de eigen ervaringen van de auteur Sandra van Schijndel. Zij geeft daarnaast ook aan hoe zij “het vol houdt”. En met dit boek daagt ze dus iedereen uit om het gewoon eens voor 28 dagen te proberen.

Zij geeft je voor 4 weken voor elke dag een recept voor het ontbijt, de lunch, het diner, het toetje, twee tussendoortjes en iets voor het slapen gaan. Oftewel 196 recepten en eet- en drink suggesties. Elke week start met een complete boodschappenlijst en elke dag start met een fotopagina van de gerechten van die dag en daarna de recepten.

lets go paleo 3

Maar wat vind ik nu van dit paleo kookboek?
De recepten zijn makkelijk en afwisselend. Bij de meeste recepten denk ik: “lekker”. De recepten zijn over het algemeen makkelijk te volgen. Het wekelijkse boodschappen lijstje schrikt af. Het zijn wel heel veel ingrediënten en er zitten toch een aantal ingrediënten bij waarmee je wellicht minder bekend bent als je nog niet volgens het Paleo principe eet. Dingen die ik allemaal wel in huis heb, maar als je het “even” een maandje gaat uitproberen, dan lijkt het een enorme investering.

Mijn ervaring is dat dit meevalt. Ja, je zal een aantal andere dingen in huis halen, maar dat is niet noodzakelijk. Je kan natuurlijk heel erg goed de recepten van de verschillende weken door elkaar husselen en de eerste weken starten met gerechten met ingrediënten die je wel al in de kast hebt staan of makkelijk aan kan komen. Daarnaast gaat dit boek nu uit van 7 eetmomentjes op een dag. De eerste twee weken at ik nog wel mijn normale eet hoeveelheden.

lets go paleo 4

 

Maar al snel merkte ik dat ik veel minder ging eten en dat ik bovendien ook bijna nooit meer een honger gevoel had. Geen cravings meer!!! Wat ik begreep komt dit door de stabiele bloedsuikerspiegel die je krijgt door het uitbannen van geraffineerde suikers en specifieke koolhydraten. Ik heb nu echt niet meer dan 3 of 4 eetmomentjes op een dag. Dus eigenlijk kan je veel langer doen met deze recepten!

Al met al een welkome aanvulling met voldoende afwisseling. Zelfs als je al een tijd paleo eet. Een aanrader!

Let’s go Paleo – Sandra van Schijndel
Bekijk op bol.comKookboek, paperback, 232 pagina’s, Aerial
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share