Zijn ze bij jullie thuis ook dol op Cordon Bleu? Grote kans dat je ze kant en klaar in de winkel koopt. Maar als je eenmaal zelf Cordon Bleu hebt gemaakt, wil je waarschijnlijk niet anders meer. En echt, het kost je niet eens veel tijd om het te maken! Bovendien zullen kinderen staan te springen om te mogen helpen! Want even lekker een stukje vlees plat slaan is uiteraard een prima klusje voor hen!
Ingrediënten (voor 2 stuks)
2 kalkoenfiletlapjes (naar wens kun je ook varkensfilet gebruiken)
1 ei
2 plakken schouderham (achterham kan ook)
2 plakken kaas
3 (volkoren) beschuiten
50 gram (vloeibare) boter
zout
peper
Extra benodigheden:
cocktailprikkers
huishoudfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de filets met een scherp mes open als een broodje, maar laat het laatste stukje vast zitten. Op deze manier kun je de filets openklappen.
- Leg de opengeklapte lapjes vlees op een stuk huishoudfolie en leg daar weer een stukje folie over heen.
- Sla met de onderkant van een koekenpan even goed op het vlees, zodat deze lekker plat wordt. Verwijder daarna de folie.
- Verkruimel op een bord de beschuiten (ook een leuk klusje voor de kinderen).
- Klop in een diep bord het ei los en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Beleg de platgeslagen filets met een plakje kaas en een plakje ham.
- Klap de filet dicht en zet met één of twee cocktailprikkers vast.
- Haal de gevulde filet aan beide zijden eerst door het los geklopte ei en vervolgens door de verkruimelde beschuit. Zorg dat het vlees helemaal bedekt is met beschuitkruim.
- Verhit boter in de koekenpan en bak de cordon bleu op matig vuur in circa tien minuten gaar. Regelmatig keren zodat het vlees aan beide kanten goed gaar is.
- Verwijder voor het opdienen de cocktailprikkers!
Uiteraard serveer je bij deze cordon bleu lekker wat gekookte of gebakken aardappelen en groente naar keuze.
Eet smakelijk!