Middernachtbibliotheek

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen?

Informatie
Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen.

Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Middernachtbibliotheek is geschreven door Matt Haig en uitgegeven door uitgeverij Overamstel als paperback van 318 pagina’s. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Mening
Wat een veelzijdig (en productief) schrijver is Matt Haig. Van kinderboeken tot volwassen boeken die echt wat met je doen. Zo ook Middernachtbibliotheek waarin een jonge vrouw haar leven beëindigd om vervolgens in de Middernachtbibliotheek terecht te komen waar boeken staan waar haar leven in is wanneer ze andere keuzes gemaakt zou hebben.

Door een boek te kiezen, komt ze in het leven waarbij een andere keuze is gemaakt, het leven is inmiddels verder geleefd en ze valt er midden in en kan op die manier ervaren hoe haar leven geweest was wanneer ze bijvoorbeeld haar kat niet naar buiten had gelaten, of wel met haar ex getrouwd was etc.

Middernachtbibliotheek leest heel makkelijk en maakt echt dat je gaat nadenken, “filosoferen” over keuzes en consequenties. En dat maakt het echt een heerlijk boek!

Eén waarschuwing: het boek begint met iemand die haar leven niet langer kan volhouden en de keuze maakt om het te beëindigen. Dat kan voor mensen met depressieve klachten / gedachten erg confronterend zijn.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Dacht ik toch echt dat de serie boeken over juf Braaksel keurig afgerond was met …

Share
Share