‘Hoe lang ben je al single?’

Ondertussen kom ik in de fase dat ik weer een beetje aan het daten ben. Wat een bijzondere wereld weer. 7 jaar lang had ik een relatie gehad. Ik was dus 18 jaar toen ik voor het laatst single was. En eerlijk: Die relatie daarvoor (van 3 jaar) was pas heel kort daarvoor over gegaan.

Nou is daten ook nog eens heel anders nu ik al een kind heb. Afspreken is lastiger, maar ook de manier waarop je naar een man kijkt is anders. Er zit een soort bescherm moeder in mij die eerst eens heel goed analyseert of iemand wel goed kan zijn voor Tijn. Dit zal ik toch iets meer los moeten laten aangezien het uiteindelijk ook gewoon om gevoel gaat en of hij bij mij past!

Het is weer leuk om te daten, leuk om te horen dat je in de smaak valt, maar ook wel eens goed om weer een blauwtje te lopen.

Er is alleen één vraag die ik zeer regelmatig krijg, maar geen antwoord op weet: ‘Hoe lang ben je single?’. Is dat vanaf het moment dat de eerste woorden zijn gevallen van de scheiding? Dan ben ik al bijna 8 maanden single! Is het vanaf het moment dat we apart gingen wonen? Dan is het ongeveer 6 maanden. Is het vanaf het officiële moment van de scheiding? Dan is het pas 1,5 maand.

Nogal een verschillen. Ik begrijp heel goed waarom die vraag wordt gesteld. Ook ik stel die vraag wel eens. Je wil het gevoel hebben dat de vorige relatie is afgesloten voordat jij er tussen komt, maar scheiden waar een kind bij betrokken is, is toch anders dan gewoon een relatie beëindigen.  Het is niet meer de deur achter je dichttrekken en afsluiten. Het antwoord dat ik vaak geef is een half jaar. Dit omdat ik dan reken vanaf het moment dat ik ook echt niet meer terug wilde in die relatie en dat de scheiding ook mijn keuze werd.

Er is nog zo’n vraag die mij verward: ‘Op wat voor een man val je?’. Tjonge wat een vraag. Echt geen idee. Dingen die ik belangrijk vind, is intelligentie en humor. Maar welke kleur haar, ogen et cetera hij heeft? Het maakt mij echt niet uit. Het is een gevoel, een klik!  Daarom zijn misschien datingsites ook gewoon niks voor mij. Als je opzoek gaat naar een profiel, moet je zoveel kenmerken invullen! Kenmerken die ik apart gewoon niet zo belangrijk vind. Het gaat om het totaalplaatje en die komt moeilijk naar voren in zo’n profiel.

Maar wie weet, als ik langere tijd alleen ben denk ik heel anders over datingsites!

Share

About Nora

l.ahles@almere-speciaal.nl'
Jonge moeder van een Jesse (2009). Parttime leerkracht. Gescheiden (2011) na huwelijk van 3 jaar. Hou van lezen, koken en mijn grote verslaving: social media.

Check Also

Stromboli – Saskia Noort

Ondanks dat Saskia Noort de ene bestseller na de andere schrijft, heb ik alleen haar …

Share
Share